Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Gustavo sveic vecāki un "Prāta vētra"

© Lauris Vīksne, f64

Aptuveni 5000 cilvēku pulcējās «Arēnā Rīga», lai pabūtu hiphopa mūziķa Gustavo (īstajā vārdā Gustavs Butelis) koncertā. Starp klausītājiem bija arī viņa vecāki, radi, draugi un paziņas, kuri vēlāk sveica mūziķi ar izdevušos pasākumu pēckoncerta ballītē.

«Man ir visforšākā mamma pasaulē!» pēkšņā jūtu uzplūdā pēc koncerta paziņoja dziedātājs Gustavo, cieši apskaujot savu māti – interjera dizaineri Ludmilu Buteli, kas ir visu repera nozīmīgāko koncertu neiztrūkstoša apmeklētāja. Par dēla izvēlēto mūzikas stilu mamma ar sajūsmu pavēstīja: «Man tas patīk!» Pēc dēla iepriekšējās aizraušanās ar «metālu», hiphopa mūzika viņai šķietot patiešām skaista.

REPO ARĪ TĒTIS

Viens no pirmajiem dažas minūtes pēc nokāpšanas no skatuves dziedātāju Gustavo ar iespaidīgo koncertu apsveica viņa tētis vitrāžists Agris Butelis, kura balss ir dzirdama arī vienā no dēla dziesmām. Iepriekš sparīgi nokrekšķinoties, dziesmas «Citu variantu nav» vidū tieši Gustavo tētis ir tas, kas piesaka hiphopa mūziķa vectēva Gustava Kraujas tālajā 1971. gadā sarakstīto dzejoli «Ja arī izrādītos».

ČIŽIKU ATBALSTA MEITA

Kamēr Gustavo slīga savu vecāku apskāvienos, viņa skatuves pārinieks vēl no grupas «Fact» laikiem Čižiks (Aivars Čivželis) steidzās pie savas meitiņas Umas Čivželes, kuras māte ir Gustavo māsa Anna. Lai gan abi meitenes vecāki visu vakaru pavadīja kopā, draudzīgi čalojot, katram no viņiem jau labu laiku ir jaunas attiecības.

PAT JUBALTS TIKAI AR APROCI

Viens no atraktīvākajiem hiphopa mūziķa Gustavo atbalstītājiem bija grupas «Prāta vētra» ģitārists Jānis Jubalts, kas savos pirmajos iespaidos pēc koncerta aizrautīgi dalījās ar sievu Daci (vidū) un grupas menedžeri Aiju Auškāpu. Par spīti «prātnieku» popularitātei, Jubalts gandrīz netika ielaists mūziķu ballītē, kas sekoja pēc koncerta, – trūkstošās aprocītes dēļ, kas beigās gan tika sarūpēta arī populārajam ģitāristam.

Pēc koncerta «Prāta vētras» basģitārists Ingars Viļums atrada laiku, lai papļāpātu ar grupas menedžmenta pārstāvi Gunu Zučiku. Viļums spēlēja basu arī Gustavo pavadošajā sastāvā. «Mēs ar Gustavo sastrādājāmies, rakstot «Prāta vētras» albumu. Rakstot savu albumu, viņš uzaicināja mani tajā piedalīties. Tāpat viņš prasīja padomu sastāva savākšanā «dzīvajam» koncertam. Ieteicu ar labu pieredzi apveltītus, pieredzējušus džekus, un tā nu mēs te visi šovakar darījāmies,» klāstīja Viļums.

Gustavo pavadošajā sastāvā atzīstamu meistarību pie bungām demonstrēja Andžejs Grauds (attēlā kopā ar draudzeni Ilutu Valteri), kurš spēlējis tādās grupās kā «Gain Fast» un «AK69».

UZ SKATUVES UN PIE TĀS

Ballītē kopīgu valodu atrada arī dziesminieks El Mars (Raimonds Gusarevs) un «Prāta vētras» taustiņnieks Māris Mihelsons, lai gan pirmais bija Gustavo koncerta viesmūziķu skaitā, bet otrais – tikai fanu rindās. «Ar Gustavo esam pazīstami jau no skeiteru laikiem, bet ar «Prāta vētru» iepazināmies pavisam nejauši – dzīve saveda kopā,» skaidroja El Mars. «Kaut kādā brīdī kaut kādā veidā tik mazā valstī kā mums cilvēki, kas darbojas vienā sfērā, vienkārši satiekas un kļūst pazīstami,» piebalsoja Mihelsons.