Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Dziedošo zvaigžņu šovā – nevienlīdzīga konkurence

© Raitis Plauks/f64

Vai uzņēmēja Andra Strauss, kurai nav absolūti nekādas pieredzes dziedāšanā, ir līdzvērtīga konkurente aktrisei Veronikai Plotņikovai, kas savulaik ir piedalījusies pat konkursā «Jaunais vilnis»?

Uz šo un citām dīvainībām pāru veidošanā »VZ« norādījuši vairāki lasītāji, un tik tiešām rodas aizdomas, ka dziedošo zvaigžņu šovā dažiem pāriem jau iepriekš paredzētas vadošās lomas.

«Jaunais vilnis» – amatieru konkurss?

Šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» pieteikums vēstīja, ka tajā piedalīsies desmit sabiedrībā zināmi cilvēki, kuriem piemeklēti partneri – profesionāli mūziķi, tas ir, desmit mūzikā amatieri vai iesācēji un tikpat daudz «profu». Kā ir patiesībā?

Pašlaik saturīgāko sniegumu rāda grupas «Autobuss debesīs» vokālista Marta Kristiāna Kalniņa un aktrises Veronikas Plotņikovas tandēms, un, ja tā padomā, tas nav pārsteigums – lai gan «uz papīra» Plotņikova skaitās aktrise, viņas kontā ir dalība prestižajā jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis». 2003. gadā viņa tajā ieguva respektablo piekto vietu, apsteidzot pat «tīro» dziedātāju Nicol (Viktorija Zeļinska), kura palika septītā.

Eirovīzija pret policiju

No apskatītā aspekta interesanti ir vēl trīs pāri. Piemēram, aktieris Varis Vētra (šovā viņš dzied kopā ar «Eolikas» dzīvsudrabu Olgu Rajecku) vai ik gadu kāpj uz mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» skatuves, turklāt šā pasākuma laikā pēc pusmēneša izdos savas dziesmas, kas apkopotas debijas soloalbumā. Jau 80. gados Vētra dziedāja aktieru ansamblī «Mūžīgais unisons», cita starpā, kopā ar šova žūrijas locekli Andri Bērziņu – vai te nesanāk interešu konflikts?

No šova jau izbalsotā Aleksandra Kurusova, protams, visiem asociējas ar dejošanu, taču jāatminas, ka viņa «Pirates Of The Sea» sastāvā 2008. gadā uzvarēja Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē, un pēc tam šā prestižā konkursa finālā šis projekts ieguva 11. vietu – ceturto augstāko Latvijas vēsturē. Jāatgādina, ka Kurusova šovā piedalījās kopā ar Kažu (Kārlis Būmeisters), kurš savukārt 2005. gadā kopā ar Valteru Eirovīzijā izkaroja Latvijai otro augstāko vietu – piekto. Ne salīdzināt ar uzņēmējas Andras Strauss, policistes Lindas Neimanes-Zobenas vai hokeja ārsta Jāņa Kvēpa dziedāšanas pieredzi...

Un vēl viens pāris: Jolanda Suvorova un Jānis Lemežis. Arī Suvorova savulaik ir piedalījusies Eirovīzijas nacionālajā atlasē (kopā ar Gunāru Kalniņu ieguva otro vietu), turklāt gan jau katrs radiostacijās būs dzirdējis viņas «Radio Lāga» stilā skandēto «...un kola, kola, kola no lielveikala «Mola»...» Savukārt Lemežis līdz šim vairāk pazīstams kā profesionāls studijas mūziķis, kurš piedalījies dažādos projektos arī kā taustiņnieks, – savu grupu, kurā pats dzied, viņš izveidoja tikai februārī. Kurš šajā duetā ir zvaigzne, bet kurš – amatieris?

Profesionālisms var nelīdzēt

Par to, cik līdzvērtīgi sadalīti šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» pāri, sarunā ar »VZ« atklāj TV3 virsproducente Anna Barkāne. «Ceļi, kādā nonāk pie pāra, ir dažādi: daži no dalībniekiem piekrīt piedalīties šovā ar nosacījumu, ka varēs uzstāties un strādāt ar konkrētu dziedātāju,» stāsta Barkāne. «Piemēram, šovā «Dziedi ar zvaigzni» šefpavārs Mārtiņš Rītiņš vēlējās dziedāt tikai un vienīgi ar operdziedātāju Eviju Martinsoni. Citām zvaigznēm mūziķi piemeklējuši šova veidotāji, taču vienmēr galavārds paliek abu dalībnieku – zvaigznes un mūziķa – pusē, jo veiksmīgai sadarbībai nepieciešamas abpusējas simpātijas un vēlme kopā strādāt, eksperimentēt un pārsteigt.»

Uz »VZ« jautājumu, vai policiste Neimane-Zobena, kurai nav iepriekšējas skatuviskās pieredzes, ir līdzvērtīga konkurente, piemēram, aktierim Vētram, virsproducente atbild: «Katram no pāriem ir savas stiprās puses, kuras, veiksmīgi izceļot un izmantojot, var ļoti daudz ko panākt. To apliecina arī «milži» un viņu pieeja darbam ar katru no komandas pāriem – Uldim Marhilēvičam būtisks ir muzikālais sniegums un vokāla kvalitāte, turpretim Niks Matvejevs uzskata, ka visiem iespējamiem veidiem jāpanāk, ka pa muguru skrien skudriņas, un nav būtiski, kā to panāk – ar priekšnesumu, dziedājumu vai citiem pieejamiem līdzekļiem.» Barkāne arī atgādina, ka «milžu cīņas» ir šovs, kurā nav vienas uzvaru nodrošinošas veiksmes formulas. «Atcerēsimies kaut vai spēkavīru Raivi Vidzi, kurš ieguva pirmo vietu šovā «Dejo ar zvaigzni», vai motosportistu Jāni Vinteru, kurš plūca uzvaras laurus šovā «Dziedi ar zvaigzni»! Ne viens vien joprojām domā, ka dalībnieku rindās bija kāds spēcīgāks dejotājs vai dziedātājs,» norāda Barkāne.

Šovā arī Aisha un Freimanis

Šīs nedēļas šova lielākā intriga – kas uz laiku aizstās «Eolikas» mūziķus Olgu Rajecku un Viktoru Zemgalu viņu prombūtnes laikā. »VZ« rīcībā esošā informācija no drošiem avotiem liecina, ka kopā ar Vētru uzstāsies Rajeckas draudzene Aisha (Aija Andrejeva), bet dziedošajai policistei Neimanei-Zobenai kompāniju sastādīs Mārtiņš Freimanis.