"Mrs. Universe" beidzas ar skandāliem un latvietes nokļūšanu slimnīcā

© no personīgā arhīva

Teju divas nedēļas ilgais skaistumkonkurss "Mrs. Universe 2010" Lietuvā mūsu valsts skaistākajai precētajai dāmai Agnijai Drebeinikai organizatoru dēļ beidzies ar gulšanos slimības gultā un pamatīgu devu antibiotiku. Izrādās, mūsējā skaistule nav vienīgā, kam pēc šā konkursa dzimtenē nācās vērsties pēc palīdzības pie ārstiem.

Skaistulēm liek vilkt virvi

Defilējot skaistās kleitās un uzsmaidot TV kamerām, 21. augusta vakarā skaistules no visas pasaules Viļņā cīnījās par skaistākās precētās sievietes titulu un kroni. Mūsu Agnija Drebeinika ieguva "Mrs. Universe Talant" titulu. Gandrīz divas nedēļas skaistules tika vadātas cauri visai Lietuvai, izrādot kaimiņvalsts skaistākās vietas, taču organizētība bijusi ļoti zemā līmenī: dāmas vizinātas no vienas pilsētas uz otru stundām ilgi, aizmirstot par tādu "ekstru" kā ēdināšana un tikšanu dušā karstas dienas laikā. "Tas, kas te notiek, ir ārprāts: visas dalībnieces ir pārgurušas, un šeit jau sākas dumpis uz kuģa. Pēc tik smagiem fiziskajiem pārbaudījumiem miegam atvēlētas vien pāris stundas – kā lai meitenes pagūst izgulēties, lai labi izskatītos?! Nesaprotu, tas ir skaistumkonkurss vai sporta olimpiāde?! Kāpēc bija nepieciešams organizēt virves vilkšanas sacensības konkursa laikā?! Negribas jau nolikt kaimiņus, bet, kad vērsos pie organizatoriem, lai noskaidrotu, kur atrodas aptieka, tā arī nesaņēmu atbildi – organizatori raustīja vien plecus. Kā citu valstu dalībniecēm, kuras nav pieradušas pie šādiem klimatiskajiem apstākļiem, iztikt bez zālēm un nepieciešamajiem medikamentiem? Ja ir slikti, atliek vien vemt turpat uz vietas, kādā no konkursa pasākumiem," jau konkursa laikā "VZ" sūdzējās aģentūras "Miss Latvija" direktore Inta Fogele.

Slodze noved līdz slimnīcai

Fogeles prognozētais par mūsu valsts pārstāvi, ka pēc konkursa Drebeinikai būs vai nu armijnieka rūdījums, vai pamatīga slimība, diemžēl piepildījās pēc paša sliktākā scenārija: atgriežoties dzimtenē, sieviete bija spiesta doties pie ārstiem un vienu dienu pat pavadīt slimnīcā. "Šobrīd izdevies nodzīt temperatūru un jūtos jau labāk, bet antibiotikas būs jādzer vēl divas nedēļas," "VZ" atzina Drebeinika.

Arī viņa par konkursa norisi bija neizpratnē. "Man līdz šim likās, ka Latvija un Lietuva ir ļoti līdzīgas, taču tik ļoti pārspīlētu nacionālismu un katoļticības nozīmīgumu starptautiska konkursa laikā redzu pirmo reizi. Mēs bijām ļoti daudzās baznīcās, taču ne visas dalībnieces bija sajūsmā, ka viņām jāsaņem katoļu mācītāju svētība, jo daudzām ir citi reliģiskie uzskati," stāsta Drebeinika.

Lietuvieši piesavinās konkursu

Jāpiebilst, ka konkurss un informācija par gaidāmajiem pasākumiem notika lietuviešu valodā, līdz ar to liela daļa meiteņu bija šokā, jo faktiski nezināja, kas un kurā brīdī jādara. "Nebija cilvēku, kas varētu paskaidrot angļu vai kaut krievu valodā, kur mēs dosimies, cik ilgi tur būsim, trūka elementāras informācijas. Es draudzējos gan ar angliski, gan krieviski runājošajām – visas beigās bija pārgurušas un nezināja, kurā brīdī atkal kaut kas tiks mainīts," stāsta Dreibeneika.

Starp citu, vēl lielāku pārsteigumu lietuvieši sagādājuši konkursa žūrijā sēdošajai Kipras skaistumkonkursu rīkotājai Stavrolai Nikolu. Izrādās, ka lentes, kas tika uzliktas dalībniecēm, rotāja nevis starptautiski pieņemtais uzraksts "Mrs. Universe", bet lietuviskais "Misis Visata 2010". "Es biju šokā, jo mūsu dalībnieci atbalsta nopietni sponsori un būs grūti paskaidrot, kāpēc, braucot uz "Mrs. Universe" konkursu, uzvarētāju rotā citāda konkursa nosaukums," savu sašutumu sarunā ar "VZ" neslēpa Nikolu. Starp citu, par šo zīmola piesavināšanās faktu lietuviešus nupat iesūdzējusi tiesā amerikāņu miljardierim Donaldam Trampam piederošā kompānija.

Labdarība kā izspiešana

Globālajā tīmeklī par kaimiņvalstī notikušo "Mrs. Universe 2010" konkursu lasāmas visai skarbas atsauksmes. Piemēram, dalībniece no Armēnijas sūkstās par to, ka tikai daļai izredzēto dalībnieču konkursā bija iespēja tikt pie pusdienām restorānā. Gandrīz divas dienas nācies pavadīt teju badā, jo nebija atvēlēts brīvais laiks, pat lai aizietu paēst par savu naudu. Savukārt dalībniece no Vācijas, stāstot par labdarības akciju ar bērnu nama bērniem, norādījusi, ka šis pasākums līdzinājies murgam un bāreņi izmantoti kā cirka mērkaķīši iežēlināšanai. "Tas tiešām bija ļoti nepārdomāts un neētisks gājiens. Dienā visas konkursantes viesojās bērnu namā, kopā ar viņiem zīmēja un spēlējās. Taču visu pozitīvo sabojāja tā sauktās labdarības vakariņas, kad dāmas krāšņās kleitās sēdēja pie klātiem galdiem, bet no otras puses pie viņām nāca bērnu nama bērni tirgot savus zīmējumus. Ne viņiem bija sarūpēta vieta pie galda blakus dalībniecēm, ne sievietes tika brīdinātas par šādu izsoli. Protams, dalībnieces sākumā šo pasākumu uztvēra par simbolisku, taču no izsoles rīkotāju puses bija arī tādas frāzes, ka tādas lielvalsts dalībniece jau nu varētu atļauties ziedot arī vairāk. Turklāt cilvēks, kas kūrēja šo pasākumu, bērnus padarīja par tādiem kā diedelniekiem," notikušo "VZ" atstāsta Fogele.

Cietusi arī beļģiete

Izrādās, ka mūsu valsts dalībniece nebija vienīgā, kurai nācās pēc šā konkursa vērsties pie ārsta – Beļģijas pārstāve Kristīne Hāzena vienā no organizatoru uzspiestajām aktivitātēm salauza kājas pirkstu. Turpat uz vietas viņai tika apturēta asiņošana, pēc tam uzlikts ģipsis un izrakstīti medikamenti, taču, kā tikt līdz aptiekai, viņai neviens no organizatoriem nav pastāstījis. "Joprojām kliboju, bet priecājos, ka viss ir beidzies. Ja kas tāds notiktu Beļģijā, tas laikam būtu gada lielākais skandāls," atmiņās par konkursu portālā "facebook.com" raksta Hāzena.

KONKURSA JOCIŅI

* Ja konkursa laikā nav bijis iespējams uzmeklēt Venecuēlas pārstāvi, kura runājusi tikai spāniski, vajadzējis tikai pakliegt "foto, foto!", un viņa uzreiz bijusi klāt.

* Šoferis, kurš vadājis skaistuma karalienes, regulāri atradis autobusā izkritušas pielikto matu šķipsnas un nokritušus mākslīgos nagus, par ko esot bijis šokēts. Grieķijas pārstāve viņu nomierinājusi ar tekstu: "Šis ir precēto, nevis jaunu meiteņu konkurss: nagi, mati – tas ir normāli, var jau būt, ka atradīsiet arī kādu zobu protēzi..."

* Ja tu neesi neko salauzusi, tā jau ir daļa no uzvaras.

Svarīgākais