"Jaun­ajā vil­nī" no mo­des māk­sli­nie­kiem pra­sa 15 000 eiro

««Jaun­ais vil­nis» mo­des māk­sli­nie­kiem, pro­tams, ir ļo­ti la­ba ie­spē­ja se­vi iz­rā­dīt, ta­ču es ne­do­mā­ju, ka ir vērts or­ga­ni­za­to­riem mak­sāt tā­du nau­du,» »VZ« stās­tī­ja viens no paš­mā­ju mo­des māk­sli­nie­kiem, kas vē­lē­jās pa­likt ano­nīms. Vi­ņam pērn par ie­spē­ju se­vi pa­rā­dīt fes­ti­vā­lā esot pra­sī­ti 15 000 eiro.

Pie­so­la pat Bi­la­nu

Pērn vie­nā no «Jaun­ā viļ­ņa» ofi­ci­āla­jiem tā sau­kta­jiem «afterparty» pa­sā­ku­miem prog­ram­mā ti­ka so­lī­ta arī mo­des ska­te ar vai­rā­ku paš­mā­ju jaun­o mo­des māk­sli­nie­ku tēr­pu ska­tēm. Bal­lī­te bi­ja, ti­kai so­lī­tā ska­te tā arī ne­no­ti­ka. Pēc »VZ« rī­cī­bā eso­šās in­for­mā­ci­jas, par ie­spē­ju de­mon­strēt sa­vus tēr­pus bal­lī­tē pa­sā­ku­ma or­ga­ni­za­to­ri no mo­des māk­sli­nie­kiem esot pie­pra­sī­ju­ši vi­sai ie­vē­ro­ja­mu sum­mu – 15 000 eiro. «Man so­lī­ja, ka es sa­vus tēr­pus va­rē­šu at­rā­dīt mo­des ska­tē un var­būt tos de­mon­strēs pat Di­ma Bi­lans,» »VZ« at­klā­ja kāds pa­zīs­tams mo­des māk­sli­nieks, kurš vē­lē­jās pa­likt ano­nīms.

Jo­mas ie­lā lie­lā­kas ie­spē­jas

Sā­kot­nē­ji mo­des māk­sli­nieks šo pie­dā­vā­ju­mu uz­ska­tī­jis par ga­na vi­li­no­šu, ta­ču, re­āli iz­vēr­tē­jot, ka šā­du bal­lī­ti la­bā­ka­jā ga­dī­ju­mā ap­mek­lēs «vieg­li ie­rei­bu­šas ot­rā plā­na Krie­vi­jas šov­biz­ne­sa zvaig­znes», no pie­dā­vā­ju­ma to­mēr at­tei­cies. «Es, pro­tams, do­mā­ju, ka «Jaun­ais vil­nis» pa­ver lie­lis­kas ie­spē­jas se­vi pa­rā­dīt Krie­vi­jas audi­to­ri­jai, bet ma­ni pie­dā­vā­ju­mi par tik lie­lām sum­mām ne­vi­li­na. Daudz veik­smī­gāk se­vi pa­rā­dī­ju fes­ti­vā­la lai­kā, sa­vus tēr­pus iz­lie­kot ap­ska­tē un pār­do­ša­nā uz Jo­mas ie­las vie­nā no mo­des ap­ģēr­bu vei­ka­liem,» no­rā­dī­ja di­zai­ners.

Bez nau­das ne­kas ne­kust

«Ir lie­tas, par ku­rām ne­viens ne­rak­sta un ne­ru­nā, ta­ču «Jaun­ajā vil­nī» bez nau­das ne­kas ne­no­tiek. Es ne­zi­nu par In­dru Sal­ce­vi­ču (jaun­ā lat­vie­šu mo­des māk­sli­nie­ce, kas pa­zīs­ta­ma ar seg­vār­du Salt, šo­gad vei­do­ja tēr­pus paš­mā­ju gru­pai «PeR» – aut.), bet es­mu pār­lie­ci­nāts, ka Na­tā­li­ja Jan­so­ne no­teik­ti mak­sā­ja or­ga­ni­za­to­riem, lai šo­gad «Jaun­ajā vil­nī» vei­do­tu ska­tu­ves tēr­pu vie­nam no da­līb­nie­kiem,» no­rā­dī­ja mo­des māk­sli­nieks. Viņš gan īpa­ši ne­esot in­te­re­sē­jies, kas no­ti­ka šā ga­da fes­ti­vā­la aiz­ku­li­sēs, to­mēr pau­da pār­lie­cī­bu, ka ir lie­tas, kas no ga­da uz ga­du ne­mai­nās. «Cik zi­nu, [«Jaun­ā viļ­ņa» ģe­ne­rāl­di­rek­tors Alek­sandrs] Rum­jan­cevs bez prā­vas nau­das sum­mas ne­ko tā­pat ne­da­ra,» pie­bil­da mo­des māk­sli­nieks.

Nau­du ie­ka­sē starp­nie­ki

Pēc di­zai­ne­ra stās­tī­tā, Lat­vi­jā Rum­jan­ce­vam esot vai­rā­ki cil­vē­ki, kas vi­su kār­to­jot vi­ņa vie­tā – vi­sa ru­nā­ša­na par nau­du un pie­dā­vā­ju­mu no­tie­kot ar starp­nie­ku pa­lī­dzī­bu, bet pats Rum­jan­cevs bei­gās ie­ro­do­ties ti­kai pa­spiest ro­ku par veik­smī­gas sa­dar­bī­bas uz­sāk­ša­nu.

»VZ« vē­lē­jās no­skaid­rot arī «Jaun­ā vil­ņa» ģe­ne­rāl­di­rek­to­ra Rum­jan­ce­va vie­dok­li, no­sū­tot e–past­u ar vai­rā­kiem jau­tā­ju­miem. Pēc te­ju ne­dē­ļu il­gas gai­dī­ša­nas pie­nā­ca ļo­ti la­ko­nis­ka at­bil­de: «Jaun­o iz­pil­dī­tā­ju kon­kur­sa «Jaun­ais vil­nis» or­ga­ni­za­to­ris­kas da­bas jau­tā­ju­mi ne­tiek ap­spries­ti ar tre­ša­jām per­so­nām. Pro­jek­ta re­ali­zē­tā­jiem gal­ve­nais mēr­ķis ir sa­rī­kot ne­aiz­mir­sta­mus svēt­kus»...

Svarīgākais