Doktoru Hausu apvij skandāls

© Scanpix

Bijušais seriāla "Doktors Hauss" rekvizītu asistents Karls Džonss vērsies tiesā, apgalvojot, ka uzņemšanas laukumā, dzīvojamajos vagoniņos, risinājušās mežonīgas seksa orģijas, kuru laikā tika lietotas narkotikas un alkohols. Ja tas pierādīsies, tas varētu izvērsties par lielāko skandālu "Universal" vēsturē.

Patiesība vai atriebība?

Seriāla "Doktors Hauss" rekvizītu asistents Karls Džonss intervijā interneta portālam "TMZ" apgalvo, ka uzņemšanas laukumā valdījis visīstākais terora režīms: pazemošana, seksuālas izvirtības un narkotiku lietošana bijušas seriāla uzņemšanas ikdiena. Arī ieroču lietošana nav bijis nekāds retums. Bijušais seriāla uzņemšanas grupas darbinieks uzskata, ka augstākajai vadībai esot bijušas zināmas šīs ālēšanās – vairākreiz Džonss vērsies pie seriāla producentiem, bet bez rezultāta. Situācija mainījusies pavasarī, kad viņam uzteikts darbs, ko Džonss skaidro ar to, ka tādējādi vadība atbrīvojusies no nevajadzīga kritiķa. Bijušais rekvizītu asistents vērsies Losandželosas tiesā ar sūdzību par diskrimināciju un prasa no seriāla veidotājiem atlīdzību miljons dolāru apmērā. Studijas "Universal" pārstāvji savu viedokli nav pauduši. Atklāts paliek jautājums, vai tā ir patiesība, vai arī sarūgtināta darbinieka atriebība un vēlme parādīt seriāla uzņemšanas komandu sliktā gaismā.

Antidoktors Hauss

Amerikāņu seriāls "Doktors Hauss", kura piekto sezonu skatās arī Latvijas TV skatītāji, nav parasts dakteru seriāls tradicionālā izpratnē. Drīzāk tā ir variācija par tēmu "ārsts – detektīvs", un ne velti atsevišķi kritiķi velk paralēles ar slaveno Šerloku Holmsu. Dr. Hauss ir netipisks ārsts – vienmēr nelāgā omā, ar pacientiem nesarunājas, bet, par spīti savam draņķīgajam raksturam, veiksmīgi risina vissarežģītākos medicīniskos gadījumus. "Doktors Hauss" pirmo reizi uz ekrāniem parādījās Amerikā 2004. gadā, un tas paspējis izpelnīties daudzas godalgas, tostarp prestižās "Emmy" un "Zelta globusa" balvas.

Jau vairāk nekā piecus gadus dīvainā ārsta lomā iejuties britu aktieris Hjū Lorijs. Viņš ir lielisks tieši sarežģītu personāžu atveidošanā, taču spēlētā loma atstājusi iespaidu arī uz pašu Loriju, tādēļ aktieris neizslēdz iespēju pat aiziet no seriāla: "Seriāls turpināsies, un, iespējams, vēl būs septītā, astotā un devītā sezona. Taču es nezinu, vai gribēšu tajās piedalīties. Pamazām liek sevi manīt celis. Kaut kas nav labi. Būs jānodarbojas ar jogu." Kā zināms, doktors Hauss ir klibs ar labo kāju, un arī Lorijam jau sešus gadus nākas klibot.

Debitēs mūzikā

Vai nu Lorijs gatavojas dzīvei pēc seriāla, vai arī vienkārši beidzot piepilda savu sapni, bet saskaņā ar jaunāko informāciju viņš parakstījis līgumu ar "Warner Music" par blūza albuma izdošanu. Vairākas dziesmas, kas tiks iekļautas albumā, aktieris sarakstījis pats. "Es zinu, ka ne visi aktieri, kas aizraujas ar mūziku, gūst panākumus. Ceru, ka manā gadījumā neviens necietīs," joko Lorijs.

Svarīgākais