Cinovskas "Prāts vai instinkts" tomēr dzīvos

© no Žaklīnas Cinovskas personiskā arhīva

Ar draudiem par tiesāšanos, izmisīgu sponsoru meklēšanu un slavenību iesaistīšanu filmēšanas procesā režisorei Žaklīnai Cinovskai izdevies savu seriālu "Prāts vai instinkts" atgriezt uz ekrāniem.

Jau oktobrī LTV būs iespējams redzēt šī projekta jaunākās sērijas, kur visai pikantās ainās būs redzamas vairākas sabiedrībā populāras personas.

Kompromisa cenu neatklāj

Pagājušā gada vidū starp Latvijas Televīziju (LTV) un seriāla «Prāts vai instinkts» režisori Žaklīnu Cinovsku izcēlās konflikts, kura dēļ televīzija pat bija gatava tiesāties, jo pēc sākotnējā līguma paredzēto seriālu nevarēja pabeigt. Šajā laikā posmā negācijas savstarpējā pārrunu ceļā ir atrisinātas un rasts kompromiss. Jau oktobrī skatītāju vērtējumam tiks nodotas seriālfilmas «Prāts vai instinkts» jaunākās sērijas – katra sērija joprojām būšot kā viens stāsts. «Šobrīd šādiem projektiem atrast līdzekļus nav viegli, un arī televīzijām jābūt gatavām iet uz dialogu. Man prieks, ka viss ir atrisinājies un mēs tomēr varēsim parādīt šī stāsta turpinājumu,» »VZ« atzīst Cinovska. To, cik lielu summu par seriālu samaksās LTV, režisore nevēlējās atklāt, norādot, ka šis projekts nebija iecerēts naudas pelnīšanai – tas tapis visas radošās komandas aizrautības rezultātā. Samazinātā budžeta dēļ nācies atteikties no ieceres filmēšanas laukumu pārcelt arī ārpus Rīgas.

Vietējais sekss vietējā lielpilsētā

Arī panākot vienošanos ar LTV un sadabūjot nepieciešamos sponsorus filmēšanas atsākšanai, Cinovskas likstas nebeidzās. «Jau no paša sākuma šo seriālu mēģināja salīdzināt ar «Seksu un lielpilsētu». Mums pārmeta, kāpēc arī mūsu seriālā parādās krievu tautības vīrietis un daudzus citus sīkumus,» skaidro režisore. Šajā otrajā sezonā pēdējā brīdī Cinovskai pat nācies mainīt sava seriāla nobeiguma sērijas plānus. «Mums bija sarunāts, ka pēdējo sēriju filmējam ārpus Latvijas, jo visas galvenās varones dodas atpūsties uz Ēģipti. Taču, iznākot uz ekrāniem filmai «Sekss un lielpilsēta 2», es no šīs ieceres atteicos. Es negribu, lai atkal pārmestu, ka esmu kaut ko nošpikojusi,» stāsta Cinovska. Kaut arī plāni par filmēšanu eksotiskajā Ēģiptē atkrituši, režisore solās, ka pēdējā sērija būšot visai krāšņa un interesanta.

Pikantu kadru netrūks

«Latviešu televīzijas projektos par intīmām tēmām reti runā, kur nu vēl tās rāda. Arī jaunajā sezonā centīsimies lauzt šo stereotipu par kūtrajiem latviešiem. Šī iemesla dēļ «Prāts vai instinkts» būs redzams pēc desmitiem vakarā,» smejoties atklāj Cinovska. Bez tā, ka galvenā tēma grozās ap un par attiecībām un seksu, skatītāji tiks vilināti arī ar vairāku populāru cilvēku piedalīšanos. Seriālā epizodiskā lomā būs redzams sabiedrisko attiecību guru Jurģis Liepnieks, dziedātājs Lauris Reiniks, pati sevi atveidot piekritusi ballīšu karaliene Anete Sončika, kas būs redzama kopā ar savu brāli Jāni. «Anete ir ļoti pozitīva meitene, kas dzīvē un, cerams, seriālā izskatās daudz labāk nekā fotogrāfijās,» piebilst Cinovska. Taču lielāko pārsteigumu skatītājiem sagādās dziedātāja Ella (Elīna Fūrmane), kas kopā ar Valmieras drāmas teātra aktieri Krišjāni Salmiņu būs redzama pikantās mīlas ainās. «Ella ir ļoti talantīga meitene, viņa filmēšanas procesam pievērsās ļoti profesionāli un savam atveidotajam tēlam piešķīra nepieciešamo raksturu,» uzslavas dziedātājai velta Cinovska.

Pietrūkst vīrieša etalona

Filmēšanas procesā tika pieaicināti vairāki populāri aktieri un sabiedrībā zināmi cilvēki, taču atrast īsto vīrieti tā arī nav izdevies. «Mēs secinājām, ka Latvijā nav neviena, kas varētu tēlot «lieliskā vīrieša» lomu. Mums vienkārši nav tādu aktieru, kas to spētu notēlot, kura dēļ arī sievietes pie ekrāniem jūsmotu,» secina Cinovska. Režisore gan piebilst, ka ir mums arī tādi aktieri kā Juris Žagars, taču viņi ir visur tik daudz jau tiražēti. Lieliskā vīrieša etalona loma tika aizstāta ar kaut ko līdzīgu ideālam, un šī loma uzticēta operas tenoram Naurim Puntulim. «Viņš ir ļoti labs aktieris. Sakumā viņš tika uzaicināts tikai uz epizodisku lomu, bet laika gaitā šī loma kļuva nozīmīgāka,» stāsta Cinovska.