"Eolika" beidzot apmeklē "ABBA" dzimteni

© Lauris Vīksne/F64

Beidzot latvieši bija vairākumā un noskaņa uz prāmja «Romantika» nedēļu pirms Jāņiem īsti latviska, – tā teica daudzi «Eolikas» 30. jubilejai veltītā koncertkruīza pasažieri.

«Eoliku» mēdz uzskatīt par vietējo zviedru četrinieka «ABBA» veidojumu, taču tikai tagad Borisa Rezņika četrinieks pirmo reizi kopīgi apmeklēja «ABBA» dzimteni – Zviedriju. Braucienā tapa virkne dažādu videomateriālu, kurus skatītāji varēs vērot 23. augustā «Eolikas» jubilejas lielkoncertā Dzintaru koncertzālē.

Tālajā 1980. gadā tolaik četri jaunieši – Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Burakovs (tagad Zemgals) – sāka ceļu pie skatītājiem ansambļa «Eolika» sastāvā. Kopā ar «Eolikas» dziedātājiem braucienā uz Stokholmu devās arī komponists Boriss Rezņiks.

«Eolikas» radītājs komponists Boriss Rezņiks, kopā ar dzīvesbiedri ierodoties Stokholmā, atzina, ka beidzot ir īstenojies sapnis – kopā ar viņa radīto «Eoliku» apmeklēt «ABBA» dzimteni. «Savulaik kādā lauku koncertā ievēroju Olgu Rajecku, Ilonu Stepanovu pazinu jau agrāk kā aktīvu VEF Kultūras pils pašdarbnieci, Daini Dobelnieku pamēģināt ieteica kolēģi, Viktors pats pieteicās dziedāt, un latviešu «ABBA» bija gatava,» atceras «Eolikas» tēvs.

Olga Rajecka allaž ir smaidīga un dzīvespriecīga, neatkarīgi no tā, kur viņa atrodas. Uz prāmja koncerta laikā viņa bija daudzu klausītāju absolūta favorīte, savukārt Stokholmā Olga jutās kā zivs ūdenī – it kā viņa tur būtu dzīvojusi.

Viktors Zemgals atzīst, ka viņš ar muzicēšanu nespēj nopelnīt sev un ģimenei iztiku, tāpēc ikdienā nodarbojas ar nekustamo īpašumu tirdzniecību. Arī šajos ekonomiski grūtajos laikos darījumi ar mājokļiem viņam sokoties itin labi.

Svarīgākais