Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Žoržs Siksna noliedz ciemošanos pie plastikas ķirurgiem

© Elmārs Rudzītis F64

Viens no šova «Koru kari» lielākajiem pārsteigumiem ir slavenais estrādes dziedātājs Žoržs Siksna, kurš skatītājus samulsināja arī ar savu izskatu – viņš savos 52 gados izskatās gandrīz kā pirms 20 gadiem.

Plastiskās ķirurģijas iejaukšanos savā zaļoksnējā imidžā gan Siksna, gan citas zvaigznes tomēr noliedz.

Sevi par daudz mīlēt nav labi

To, ka Žorža Siksnas balss skan kā jaunībā, varēja jau gaidīt, taču pārsteidza tas, ka viņš kopš 80. gadiem, kad pirmo reizi dziedāja «Muļķa sirdi», ir tik vien kā ieguvis nobrieduša vīra apveidus, bet ne tuvu nav tāds, kādu parasti var iedomāties 52 gadus vecu onkuli.

Sava spriganā izskata recepti Žoržs atklāj bez tielēšanās:«Droši vien iemesls meklējams tajā apstāklī, ka es nemitīgi uzturos jaunu cilvēku sabiedrībā – tas gan iedvesmo, gan liek turēt līdzi. Otrs iemesls ir mana radošā profesija, kurā, lai noturētos līmenī, nemitīgi ir jāpilnveidojas, un paskatieties: vai tad Raimonds Pauls izskatās vecs, vai Imants Kalniņš tāds ir?! Un es arī tā ceru turpināt, jo pie plastikas ķirurga neesmu bijis, un sejas kopšanā aprobežojos ar visvienkāršākajiem līdzekļiem. Es tā visu ar mēru, jo sevi par daudz mīlēt arī nav labi.

Mūsējie ar plastikas ķirurgu darbu nelepojas

Vai Siksna saka taisnību? Plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis tam bija gatavs piekrist, taču ar dažiem noteikumiem. Pirmkārt, šis būs tikai viņa subjektīvais viedoklis, jo, lai patiešām gūtu pārliecību par to, kāds skaistumkopšanas arsenāls izmantots, būtu jāredz konkrētā cilvēka fotogrāfijas jaunībā, bez grima, turklāt tādā pašā rakursā. Tāpat, ja apspriežamā persona pati nav vēlējusies atklāt, vai ir veikta plastiskā operācija vai ne, arī speciālistam nav tiesību to publiski apgalvot.

Izpētot Žorža Siksnas fotogrāfijas, dakteris apgalvo, ka te nu patiešām ir tas gadījums, kad daba un gēni palīdz saglabāt teicamu izskatu. Nav mazsvarīga arī mākslinieka piebilde par mēra sajūtu, tāpat veiksmīga radošā karjera bieži vien ir labs pamats arī labam izskatam. Jāpiebilst, ka citi uzrunātie ārsti norādīja, ka Latvija nav ASV, kur par plastiskajām operācijām cilvēki spriež brīvi un šī operācija netiek uztverta kā ekvivalents bailēm novecot vai izkrist no darba tirgus. Katram ir savi profesionāli argumenti vai arī vēlme vienkārši labi izskatīties savās un citu acīs. Un vēl, nedod Dievs, kļūdīties ar kādu izteikumu – vēl ņems un iesūdzēs tiesā...

Neveselīgs dzīvesveids, veselīga dzīves uztvere

Kad pirms gada Latvijā un visā plašajā Krievijā aktieri un kaimiņzemes seksīgāko vīriešu saraksta līderi Ivaru Kalniņu sveica 60 gadu jubilejā, viņam nemitīgi bija jāatbild uz jautājumu, kā izdodas sevi saglabāt tik labā fiziskajā un radošajā formā. Toreiz Kalniņš atklāja savu lielo noslēpumu: «Rakstiet un iesakiet citiem – nemitīgs stress, negulētas naktis, regulāra seksa partneru maiņa un daudz darba.» Lai arī izklausās lecīgi, Ģīlis, izpētot mākslinieka foto, secina: nekādu redzamu iejaukšanos viņa vizuālajā izskatā nemana. Visticamāk, aktiera dzīves uztvere un radošie mērķi sarūpējuši labu fizisko un emocionālo tonusu. Viens no pašlaik vispieprasītākajam pašmāju aktieriem Ģirts Ķesteris (45) ir pašā spēku plaukumā un, pateicoties seriālam «Uguns- Grēks», kļuvis arī par vienu no iekārojamākajiem vīriešiem. Arī plikgalvība tiek uztverta nevis kā trūkums, bet iemesls anekdotēm par seksīgumu. Dakteris piekrītoši smaida – nekādas iejaukšanās, Ķesterim viss ir dabas dots.

Visu rakstu lasiet 18. septembra Vakara Ziņu izdevumā.