Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Dīdžejs [Ex] da Bass aizrāvies ar folkreisu

Viens no pazīstamākajiem latvju deju klubu hitu «Riga Nights» autoriem dīdžejs [Ex] da Bass nopietni aizrautīgi sācis nodarboties ar folkreisu. Neskatoties uz to, ka pirms dažiem mēnešiem viņš pamatīgi sadauzīja savu auto, [Ex] da Bass atkal ir uz strīpas.

Šosestdien Jēkabpilī, Pilskalnu trasē, risināsies folkreisa centrālā seriāla – Vasaras kausa – otrais posms. Šī būs pirmā reize, kad folkreiss dosies Latgales virzienā, līdz ar to šis autosporta veids, kas pēc divām nedēļām svinēs gada jubileju kopš pirmās sacīkstes, apzinājis jau visus Latvijas reģionus.

Paredzams, ka Jēkabpilī uz starta pulcēsies gandrīz visi labākie šābrīža folkreisa braucēji, to skaitā arī dīdžejs un producents [Ex] da Bass (īstajā vārdā Mareks Dainis kurš kopā ar savu brāli Rihardu Daini startēs ar «VW Golf III».

Folkreiss ir zemu izmaksu sporta veids, kur izmaksas automašīnu sagatavošanā tiek kontrolētas ar nosacījumu – sacensību dienā jebkuru automašīnu jebkura pilngadīga persona var iegādāties par fiksēto samaksu 950 eiro, savukārt mašīnas īpašnieks nedrīkst no darījuma atteikties. Auto sagatavošana ir finansiāli lēta – ideja paredz, ka folkreisā startē standarta automašīnas ar noteiktām minimālām, taču maksimāli efektīvām drošības prasībām.

Latvijā folkreiss debiju piedzīvoja 2009. gada 21. jūnijā Ropažos. Toreiz uz starta stājās tikai četras folkreisa automašīnas. Kopš tā laika aizvadītas jau 17 dažāda statusa sacensības, kuru laikā uz starta stājušies 56 dalībnieki.