Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Markus Riva kļūst populārs kā Čaks Noriss

© F64

Markus Riva ir tik salds, ka Latvijā likvidēja visas cukurfabrikas. Markus Riva nevalkā apspīlētus T kreklus, apspīlēti T krekli paši apņem Marku Rivu – tie ir tikai daži no jokiem, kuru lavīnu aizsācis kādas reklāmas aģentūras tekstu redaktors Edijs Majors.

Negaidītu popularitāti virtuālajā pasaulē guvušo joku galvenā varoņa, amerikāņu aktiera Čaka Norisa vietā latviešiem nu ir pašiem savs apsmiekla objekts – pašmāju dziedātājs Markus Riva (Miķelis Ļaksa), kas preses slejās kļuvis populārs kā savas mātes vecuma TV šovu vadītājas Ivetas Feldmanes pikanto nakts izklaižu pavadonis. «Visi joko par Čaku Norisu. A davai, jokojam par Marku Rivu?» vienā no pēdējām aprīļa dienām savā sociālās saziņas portāla «Twitter» kontā ierosinājis reklāmas aģentūras «Baddog» tekstu redaktors Edijs Majors, kas virtuālajā pasaulē pazīstams kā dzēlīgi asu tekstu autors, kurus regulāri publisko ne tikai par citiem, bet arī par sevi. «Esmu šinšilpelēka viduvējība,» savā mājaslapā par sevi ironizē Majors. Turpretī kāds cits teksts pavēsta: «To, ka katrā vīrietī dus pediņš, mēs atzinām jau pirms privātās lidmašīnas īres un ceļojuma programmas «Tiec izvālēts!» izvēles.»

Dažas dienas pēc šā ieraksta Majora «Twitter» kontā kā no pārpilnības raga sāka gāzties dzēlīgu joku lavīna, kas gana sāpīgi skāra «saldā puiša» tēlu pārliecinoši iemantojušo dziedātāju Markus Rivu. Sekotāju nav trūcis. «Markus Riva nesmaida – visi pasaules smaidi viņu atrod paši,» raksta viens. «No sākuma parādās smaids un tikai pēc tam pats Markus Riva,» raksta otrs. «Markus Riva ir tik salds, ka tēju saldina, iemērcot tajā pirkstu,» raksta trešais. Pāris dienas pēc kampaņas starta virtuālajā vidē parādījās arī skarbāki jociņi. Piemēram: «Čaks Noriss olu kulteni taisa no kinderolām, Markus Riva ilgi meklē pats savējās.»

Kādā brīdī dziedātāja Markus Rivas sirds nav izturējusi, un viņš caur savu «Twiiter» kontu Majoram nosūtījis lieliem, drukātiem burtiem (virtuālajā pasaulē tas nozīmē kliegšanu) rupjību «Fuck Off». Majors uz to atbildēja ar savdabīgu komplimentu «Ak, tu, tīģeri!», teksta beigās pievienojot milzīgu smaidiņu...

»VZ« piedāvā:

Markus Riva neiet uz naktsklubiem. Naktsklubi nāk pie Markus Rivas.

Markus Riva nebaidās no tumsas. Viņš gaismu ieslēdz tāpat vien.

Dažkārt Markus Riva raud. Tikai asaras norūda īstus vīrus.

Reiz Markus Riva nošķaudījās. Tas tika izdots MP3, CD un DVD formātos.

Kad Markus Riva izdeva CD, kompaktdisku ražošanas industrija saprata, ka tai nav nākotnes.

Alla Pugačova paziņoja par karjeras beigām, jo reiz izdzirdēja, kā dzied Markus Riva.

Markus Riva nekad nav saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu «Gada balvu», jo tās pasniedzēji domā, ka viņš jau ir saņēmis «Grammy».

Markus Riva zaudēja nevainību vēl pirms sava tēva.

Markus Riva pozējis geju žurnālam, jo viņš ir heteroseksuāls.

Markus Riva ar Ivetu Feldmani ir tikai draugi.

Arnolds Švarcenegers grasās kandidēt uz ASV prezidenta amatu, jo padzirdējis, ka uz Kalifornijas gubernatora amatu pretendēs Markus Riva.

Pat Čaks Noriss bēg no Markus Rivas.