Vai Latviju "Jaunajā vilnī" pārstāvēs Ukrainas "fabrikants"?

Lielākās kaislības šā gada «Jaunā viļņa» Latvijas atlasē sākās jau pirms tam, kad dalībnieki bija sākuši sevi atrādīt žūrijai. Kaut arī pirms tam pašmāju žūrija jau bija atlasījusi 18 pusfinālistus, iespēju uzstāties ieguva arī Ukrainas «Zvaigžņu fabrikas» uzvarētājs Stass Šurins.

Par pārsteigumu parūpējās Purvciemā dzīvojošais Staņislavs Šurins, kas Jaungada naktī plūca uzvaras laurus Ukrainā notiekošajā realitātes šovā «Zvaigžņu fabrika 3». Pretēji iepriekš izteiktajām prognozēm, «vilnī» viņš nepārstāvēs Ukrainu – pēc sarunām ar žūriju purvciemietis tika pie iespējas (pārējie dalībnieki jau bija izturējuši pirmo atlases kārtu) mēģināt cīnīties par uzvaru Latvijas atlasē. «Man beidzās Ukrainas vīza, un es atgriezos Latvijā. Diemžēl formalitāšu kārtošana ir diezgan ilgstoša, tāpēc nolēmu izmēģināt savus spēkus «Jaunā viļņa» atlasē šeit, Latvijā,» sarunā ar »VZ« atklāja Stass. «Konkurence ir ļoti spēcīga, īpaši Miks Dukurs ar māsu. Miku atceros vēl no šova «Hello, Jūrmala» laikiem. Es uz skatuves izdarīju visu, kas manos spēkos, tomēr īsti neesmu pārliecināts par savu veiksmi,» pirms rezultātu paziņošanas savās izjūtās ar »VZ« dalījās Stass.

Šā dalībnieka parādīšanās atlasē lika pamatīgi satrūkties līdzšinējiem žūrijas favorītiem. Aizkulisēs dalībnieki savā starpā sprieda, ka Šurinu bez atlases uzreiz pielaiduši pie konkursa, pateicoties viņa pašreizējā producenta Konstantīna Meladzes ietekmei.

Svarīgākais