Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Šovbizness

Atkusnis appludina "Teātra observatorija"

«Teātra observatorija» atcēlusi vairākas marta sākumā plānotas izrādes. Izrādās, teātri gandrīz piemeklējis līdzīgs liktenis kā netālu uz Tērbatas ielas esošo apavu veikalu, kuru pagājušā vasarā applūdināja spēcīgas lietusgāzes, gandrīz noslīcinot tajā esošo pārdevēju.

«Teātra observatorijas» telpas Tērbatas ielā 28 atrodas nama pagrabstāvā un nesen piedzīvojušas pamatīgus plūdus. «Pārplūda [lietusūdens] kanalizācija, un pa kāpnēm ūdens nāca lejā – mēs bijām līdz jostasvietai ūdenī. Laimējās, ka tehniskais direktors tobrīd bija pie teātra, ātri izsauca darbiniekus un izdevās saglābt tehniku. Bojātas ir pagrabstāva mēbeles un dekorācijas, kuras nācās restaurēt un atjaunot,» »VZ« pastāstīja teātra direktore Daina Šadre. Šī nav pirmā reize, kad teātris slīcis – divreiz nopietni plūdi piedzīvoti arī vasarā un rudenī.

«Lai tagad ar šo milzīgo sniegu mēs nenokļūtu vēl sliktākā situācijā, mums bija ieplānota kanalizācijas pārbūve un renovācija, visas sistēmas atjaunošana, bet darbi ievilkās. Līdz ar to skatījāmies, kuru izrādi ir nesāpīgāk atcelt, lai mēs varētu pabeigt [remontus]. Pretējā gadījumā vēlāk nāktos atcelt daudz vairāk izrāžu, jo pavasarī viss kūst un līst iekšā,» skaidroja Šadre. Remontdarbu dēļ 6. martā nenotika izrāde «Kā kļūt slavenai», bet 9. un 11. martā tika atceltas izrādes «Ja tevis nebūtu. Kabīrija Raimonda Paula melodijās». Arī «Teātra observatorijas» kase šobrīd uz nenoteiktu laiku ir slēgta tehnisku iemeslu dēļ, taču tam neesot sakara ar plūdiem – šobrīd vienkārši neesot neviena, kas varētu pildīt kasiera pienākumus.