Siksna ziemā uz skatuves nekāpj, koristi izlīdzas ar šablonu

© Elmārs Rudzītis F64

Jelgavas Ledus skulptūru festivālā vakara koncertā jelgavniekus priecēja TV3 šova "Koru kari 2" otrās vietas ieguvēji – Jelgavas koris. Tiesa, no paša kormeistara Žorža Siksnas uz skatuves nebija ne vēsts.

Starp daudzajām izgaismotajām ledus skulptūrām un sniega kupenām Jelgavā, spītējot sniegputenim, uz skatuves kāpa liepājnieks Ivo Fomins, kā arī Žorža Siksnas Jelgavas Tirkīzzilais koris. Tiesa, no 16 koristiem uz skatuves bija tikai 11, bet pats Siksna uz skatuves parādījās tikai no kartona izgriezta šablona veidā.

Nodziedot pirmo dziesmu, kora runasvīrs, paņēmis mikrofonu, paziņoja: "Žoržs šodien ir kopā ar mums!" Pēc brīža puisis seju bija aizsedzis ar no kartona darinātu ģīmetni un atskanēja dziesmas "Muļķe sirds" fonogramma.

Pats Siksna sarunā ar "VZ" savu neuzstāšanos ar koristiem skaidro ar viņam nepiemērotajiem laika apstākļiem. "Es neko daudz par to koncertu nezinu. Redziet, es nekad ziemā neuzstājos āra koncertos. Manuprāt, tas nav tā vērts, lai dziedātu tādā aukstumā," skaidro Siksna. "Tiks izplānota tūre, kurā tad arī mēs kopā dziedāsim."