Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Dziedošajām zvaigznēm" par mēneša darbu samaksā tikai 86 latus

© f64

Neilgi pirms Ziemassvētkiem izskanēja ziņa, ka telekompānija TV3 šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» dalībniekiem nav samaksājusi līgumā solītos procentus no ienākušajiem skatītāju telefonbalsojuma zvaniem. Nu nauda ir samaksāta, taču saņemtā summa zvaigznēm šķiet pārāk niecīga, lai tā atbilstu patiesajiem balsojumiem.

Nespēj sadalīt 15 santīmu

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, ko neoficiāli atklāja arī daži no šova dalībniekiem, sūdzēties medijiem par nepildītajiem līguma nosacījumiem esot sākušas aktrise Aija Dzērve un operas soliste Evita Zālīte, kuras nonākušas finansiālās grūtībās, un TV3 līgumos solītā nauda bijusi teju vienīgā iespēja šo situāciju uzlabot. Lielākās šaubas par objektivitāti rada fakts, ka nav publiskoti visu saņemto zvanu rezultāti, un šova dalībnieki nevar aprēķināt, vai samaksātā summa ir atbilstoša līgumā solītajam. »VZ« rīcībā esošā informācija liecina, ka no katra balsojuma (zvans maksāja 15 santīmu) pusei vajadzēja nonākt TV3 kasē, bet pusei – šova dalībnieku maciņos, protams, atskaitot vēl nodokļus. Vai tā tiešām ir noticis, domas dalās.

Līgumi ir slepeni

TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone »VZ« uzsvēra, ka ar dalībniekiem parakstītie dokumenti ir divu pušu līgumsaistības, par kuru nosacījumiem nav tiesību informēt trešo pusi. «Ik pa laikam kāds no dalībniekiem savas bažas par godīgumu mēģina risināt caur presi, nevis prasa konkrēti televīzijai. Taču, kas attiecas uz balsojuma rezultātiem, tie nekad nav slēpti, un dalībnieki ar tiem var iepazīties jebkurā laikā,» teica Zandersone. Ne no Zālītes, ne Dzērves sīkākus komentārus »VZ« diemžēl neizdevās gūt.

Par mēneša darbu – 86 lati

Šova «Dziedi ar zvaigzni. Milžu cīņas» dalībniece Olga Rajecka sarunā ar »VZ« uzsvēra, ka runām par negodīgumu nav pamata, taču «pazemojoši, ka saņemam tik maz». Izrādās, ka televīzija viņai par piedalīšanos šovā samaksājusi tikai 172 latus (tādai pašai summai vajadzētu būt nonākušai arī viņas šova partnera Vara Vētras kabatā). «Protams, ir nedaudz smieklīgi, ka divu mēnešu darbu novērtē tik maz, bet nauda šajā gadījumā man nebija svarīga,» vēlreiz uzsvēra Rajecka, kura pauda personīgo viedokli, ka balsojumos iekasēto naudu drīzāk vajadzētu novirzīt kādai labdarības akcijai, līdzīgi kā tas notiek «Koru karos». «Es nevienā šovā neesmu piedalījusies ar mērķi nopelnīt naudu. «Rallija zvaigznēs» man bija izaicinājums braukt ar sporta mašīnu, «Koru karos» piedalījos labdarības vārdā, «trakajā skrējienā» galvenais bija iespēja ceļot un pārbaudīt sevi, veicot dažādus uzdevumus. Šajā šovā piekritu piedalīties, jo man bija vēlme padziedāt kopā ar Vari Vētru,» stāstīja dziedātāja. «Ja līgumā bija punkts, ka televīzija mums par piedalīšanos grib kaut ko samaksāt – labi, lai maksā!» Pēc Rajeckas domām, televīzijai nevajadzētu maksāt par piedalīšanos šovā – svarīgāk būtu nodrošināt tērpus, stilistu un grimētāju pakalpojumus, kā arī sagādāt visu nepieciešamo, lai dalībnieki varētu sagatavot kvalitatīvu priekšnesumu. Vajadzētu padomāt arī par transporta izmaksu segšanu tiem dalībniekiem, kuri tāpat kā viņa nedzīvo Rīgā.

Noliedz, ka notiktu krāpšanās

Dziedātājs Atis Auzāns (viņš «milžu cīņās» startēja tieši kopā ar Dzērvi) noliedz visus televīzijai izteiktos pārmetumus. «Es īsti nesaprotu, par ko iepriekš daudzi dalībnieki sūdzējās. Ir jāmāk lasīt līgumi, tur taču skaidri bija rakstīts, ka mums pienākošos daļu no balsojumiem samaksās līdz 31. decembrim. Šajā ziņa televīzija līgumu ir pildījusi un nauda decembra pēdējās dienās tika ieskaitīta,» »VZ« teica Auzāns. Saņemtās naudas daudzumu viņš precizēt nevēlējās, taču atzina, ka summa tiešām esot bijusi aizdomīgi maza. «Interesanti, ka televīzija patur noslēpumā precīzu balsojumu skaitu katrā nedēļā. Līdz ar to mums nav iespēju pašiem aprēķināt, vai saņemtā summa ir atbilstoša,» norādīja Auzāns.

GRŪTI SAVILKT GALUS

Pēc neoficiālas informācijas, lielāko neapmierinātību ar naudas neizmaksāšanu paudusi operas soliste Evita Zālīte, jo procentos solītā nauda bijusi teju vienīgā iespēja, kā uz gada nogali labot savu sarežģīto finansiālo situāciju.