Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

"Mājokļa jautājuma" vadītāja Zvaigznīte iekuļas ielas skandālā

© Vakara Ziņas

Skandālā ar piparu gāzes pūšanu un skaļiem vārdiem iesaistījusies vienmēr korektā LNT raidījuma «Mājokļa jautājums» vadītāja Baiba Zvaigznīte.

Pēc atpūtas Vecrīgā viņai ar vīru izcēlies konflikts ar kādu jaunu rīdzinieku ģimeni. Cietušie Ilona un Kaspars Tupiņi nekavējās publiski izplatīt savu versiju par notikušo sociālajos portālos, savukārt Zvaigznīte apsver iespēju vērsties tiesā par godu un cieņu aizkarošu ziņu izplatīšanu.

Zvaigznītes patiesā seja

Lai atmaskotu «piemīlīgās Zvaigznītes patieso seju», Tupiņu ģimene tūlīt pēc incidenta izplatīja savu versiju visos iespējamajos medijos. Tiesa, vērotāji no malas uz atstāstu raugās skeptiski, jo aizvainotās ģimenes galva ir reklāmas darbinieks. Vēl vairāk – Tupiņš reklāmas jomā darbojas arī kā modelis un redzams «Lattelecom» reklāmas afišās, līdz ar to nevar izslēgt, ka viņš šo skandālu mēģina izmantot savas popularitātes vairošanai.

Tupiņu izplatītā versija skaidro, ka pārītis, ar kuru izcēlies konflikts, izskatījies pamatīgi apreibinājušies un kļuvuši agresīvi bez iemesla. Pēc laba drauga dzimšanas dienas svinībām Vecrīgas bārā «Cuba» Tupiņi ap pusdiviem naktī iekāpuši mašīnā un braukuši mājup pabarot janvārī dzimušo atvasi, taču tad ceļā pagadījies Zvaigznītes vīrs Matīss Siliņš piepeši iespēris pa mašīnu. «Mans vīrs uzreiz izlēca no automašīnas un gāja skatīties, vai kaut kas nav bojāts, un pateikt arī pāris jaukus vārdus vaininiekam. Mans vīrs izkāpj, uzreiz saķer galvu un nokrīt uz ceļiem. No autovadītāja sēdekļa skats bija pabriesmīgs, un es nesapratu, kas ir noticis. Arī es izsteidzos no mašīnas ar telefonu rokā, jo vēlējos veikt zvanu uz policiju. Tai brīdī arī es sajutu, kas ir noticis, jo man sejā šis vīrietis kaut ko iepūta. Tā bija asaru-piparu gāze. (..) Uz manu sašutumu, ka man jābrauc mājās barot bēbis un es nezinu, kādu iespaidu tas atstās, notika klaja ņirgāšanās no sievietes puses, kura izvilka arī savu gāzes baloniņu un vēlreiz pūta manā virzienā,» sīki un smalki notikušo apraksta Tupiņa.

Apvainojumi arvien personiskāki

Lai piespiestu Tupiņu pāri atkāpties, Zvaigznītes vīrs pat esot piedraudējis ar gāzes pistoli. Pēc tam abi gāzes pūtēji esot aizgājuši, bet Tupiņi devās uz policijas iecirkni rakstīt iesniegumu.

Aicinot paust nosodījumu Zvaigznītei, savos turpmākajos izteicienos gan Tupiņi vairs necentās būt sevišķi korekti un nekavējās apšaubīt arī Zvaigznītes vīra reputāciju. «Paskatoties minētā kunga profilu [portālā «draugiem.lv»], interesēs pamanīsiet «Zālīte, sēnītes un cita daba...». Domāju, ka līdz ar to arī top skaidrs, kāpēc kungs bija tik ļoti uzbudināts. Kaut gan, protams, ja Tu esi matains, ruds vīrelis, 150 cm ar kepku, un ar vienu rievu un to pašu pakaļā, bez tam ļoti bailīgs, tāpēc ka tā pati rieva «postajanno ishet prikljuchenija», tad jau, protams, ir jāstaigā gan ar gāzes pistoli, gan gāzes baloniņu kabatā,» savā kopējā dienasgrāmatā ķengājas Tupiņu pāris. Savukārt pati Zvaigznīte uz publisko paziņojumu reaģējusi ar dienas nokavēšanos.

Gāze pret suņiem

Baibas Zvaigznītes vīra versija gan atšķiras. Tovakar pēc atpūtas Vecrīgā viņš ar Baibu un diviem viņas bērniem šķērsojuši Zirgu ielu. «Tā ir vienvirziena iela, un principā no tās puses nevienam nevajadzēja braukt, jo tur priekšā ir ķieģelis. Taču tad parādījās «Lexus», kas ar bamperu uzgrūdās manai kājai un uztaurēja,» stāsta Matīss. Viņa atbildes reakcija bijusi uzsitiens pa bamperu.

Pēc tam no mašīnas blakussēdētāja vietas izkāpis vīrietis, kas nācis virsū un Matīsu pagrūdis. «Nosēdos zemē un pašaizsardzības nolūkos iepūtu viņam sejā asaru gāzi, kas paredzēta aizsardzībai pret suņiem. Tā arī uz baloniņa rakstīts. Šķita, ka gāze uz viņu neiedarbojas, tāpēc iepūtu vēlreiz,» atceras Matīss. Tajā brīdī no mašīnas izkāpusi sieviete, kas tuvojusies Baibai, kura to uztvērusi kā uzbrukumu, izvilkusi savu gāzes baloniņu un iepūtusi sievietei. «Tad sākās draudēšana, ka mums būs lielas nepatikšanas un mūs izvazās presē par to, ka esam iepūtuši gāzi sievietei, kurai mājās ir trīs mēnešus vecs bērns, uz ko Baiba atbildēja, ka pēc izskata nevar pateikt, cik un cik veci bērni cilvēkam ir mājās, un ka viņai pašai ir trīs bērni. Viņi jau Baibu neatpazina, līdz kāds garāmgājējs nepateica, ka tā ir Baiba Zvaigznīte no «Mājokļa jautājuma»,» skaidro Matīss.

Runā arī Zvaigznīte

Savu viedokli par notikušo publiskojusi arī pati Zvaigznīte. «Ja jūsu ģimeni apdraudētu agresīvs autovadītājs ar savu mašīnu, bet pēc tam lēktu ārā no tās un sāktu grūstīt kādu no jūsu ģimenes, vai jūs stāvētu malā un sistu plaukstiņas? Es nedomāju un arī turpmāk nedomāšu par savu publisko tēlu brīdī, kad kāds aiztiek manu ģimeni!» sacīts izplatītajā paziņojumā.

Viņasprāt, runa nav par to, kurš kuram ko nodarījis. Ja viens cilvēks otram nodara pāri, cietušais vēršas policijā, apmeklē juristu. Tātad tiek veiktas noteiktas darbības, lai triumfētu taisnība. Tā vietā pretējā puse, izmantodama savas darbavietas, reklāmas aģentūras, sakarus un iespējas, jau svētdien izsūtījusi e-pasta vēstules uz adresēm visā Latvijā, turklāt vēl «draugos» dienasgrāmatā sarakstījusi ķengas. «Tātad secinājums ir ļoti vienkāršs – viņu galvenais mērķis ir nevis noskaidrot patiesību, bet nomelnot un nolīdzināt ar zemi mani un manu ģimeni.»

Ar spriedumu nesteidzas

Ņemot vērā, ka Zvaigznītei kā raidījuma vadītājai laba reputācija ir svarīga, bet daļa sabiedrības pēc notikušā to sākusi apšaubīt, iespējams, viņas karjera televīzijā ir apdraudēta. «Šobrīd uzskatām, ka būtu ļoti nekorekti nākt klajā ar skaļiem paziņojumiem un komentēt notikušo, mēs gaidām, lai policija šo lietu izmeklē. Gribam saprast, kas tur ir noticis, jo šobrīd viedokļi par notikušo ir ļoti radikāli atšķirīgi. No vienas puses, ir cietušo ģimene, kuras pārstāvis ir reklāmists, kas strādā vienā no reklāmas aģentūrām un ir uztaisījis veselu kampaņu, bet, no otras puses, ir Baiba Zvaigznīte, kas ar presi ir vienmēr vairījusies runāt un līdz ar to savu viedokli varbūt nav pietiekami popularizējusi. Es domāju, ka šajā brīdī nevajag spekulēt, bet pagaidīt, lai policija pasaka, kurš vainīgs, un tad saprastu, kā rīkoties,» saka LNT radošais direktors Niks Volmārs Viņš atzīst, ka LNT uzmanīgi seko skatītāju reakcijai par notikušo. Kāda būs televīzijas rīcība, ja policija Zvaigznīti atzīs par vainīgu? «Nu... ir 50% iespēja, ka tā izrādīsies taisnība, vai ne? Tad mēs arī domāsim un paziņosim,» saka N. Volmārs. Policijai notikušā apstākļu noskaidrošanai būs nepieciešams apmēram mēnesis laika. Tomēr jau tagad ir puslīdz skaidrs, ka neviena no pusēm tā īsti bez vainas nav, un var vien pabrīnīties par abu pušu vēlmi risināt šo lietu publiski.