Kamēr Zatlers Amerikā, sieva modes skatē, bet dēls – alus prezentācijā

© Latvijas Valsts prezidenta kanceleja

Šajā nedēļā no vizītes ASV atgriezies Valsts prezidents Valdis Zatlers. Izrādās, viņš atradis laiku apmeklēt arī NHL Vašingtonas «Capitals» un Kolumbusas «Blue Jackets» spēli, turklāt vērojot to ložā, kas pieder vienam no kluba īpašniekiem.

Šī nebija Valsts prezidenta oficiāla vizīte: Zatlers uz ASV bija devās pēc Apvienotās Amerikas baltiešu komitejas ielūguma, tomēr tikās arī ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu Kongresa pārstāvju palātas līderi Džonu Bēneru un vairākiem citiem kongresmeņiem.

Kā noskaidroja »VZ«, Zatlers apmeklējis arī Vašingtonas «Capitals» mājas spēli, un to noorganizējis «latviešu mūris», tagadējais «Capitals» vārtsargu treneris Artūrs Irbe. «Nav nekāds noslēpums, ka prezidents un Artūrs Irbe ir labi paziņas un viņš ir lepns par latviešu vārtsarga sasniegumiem,» šo informāciju apstiprināja Valsts prezidenta preses padomniece Ilze Rassa.

Prezidentam spēli nav nācies vērot no parasta skatītāju soliņu, jo ar Irbes palīdzību viņš uzaicināts uz kluba līdzīpašnieka Teodora Leonsisa ložu, kurā iekļūt vienkāršam skatītājam ir tikpat kā nereāli. Prezidenta iespaidus par spēli iegūt gan neizdevās, tomēr domājams, ja vien Zatlers kluba līdzīpašnieku satika, tad viņiem bija par ko parunāt, jo Leonsiss pērn iegādājās ne tikai «Capital», bet arī NBA un WNBA basketbola komandas – Vašingtonas «Wizards» un «Mystics», savukārt basketbols, kā zināms, ir Zatlera aizraušanās.

Prezidenta dēls aldaru pasākumā auklē meitiņu

Spīķeros esošajā «Dirty Deal Cafe» sestdien risinājās interesants pasākums – «Vintage festivāls» ar pirmo «nefiltrēto izrādi» Karaliskā improvizācijas teātra izpildījumā. Ja precīzāk – svinības par godu jaunai «Cēsu alus» šķirnei.

Sastapt «Nefiltrētā alus» svinībās Valsts prezidenta Valda Zatlera dēlu Gustavu ar viņa sievu nebija nekāds pārsteigums: Gustavs Zatlers ir a/s «Cēsu alus» tirdzniecības un marketinga direktors, savukārt viņa sieva Eva Sietiņsone-Zatlere – šā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja. Šoreiz abiem līdzi bija arī meitiņa Beatrise, kura jau pārsniegusi pusotra gada vecumu.

BĒRNAUKLIS

Gustavam Zatleram nācās vairāk nodarboties ar meitiņas pieskatīšanu. Viņu gan vairāk par visām aktivitātēm interesēja tēta mobilais tālrunis.

Svarīgākais