Blondīņu vadonei Ģedertei finansiālas problēmas

© personīgā arhīva foto

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, Latvijas Blondīņu asociācijas vadītāju Mariku Ģederti piemeklējušas finansiālas problēmas. Arī politikā vairs neklājoties tik gludi.

Parādu piedzinēji uz pēdām

«Mrs. Universe 2008» titula ieguvējas Marikas Ģedertes finansiālo problēmu aisberga redzamākā daļa ir kosmētikas salona Pērnavas ielā 2 slēgšana. Šajā namā gan joprojām atrodas viņai piederošā Kosmetoloģijas koledža un solārija studija, bet tirgošanās pārcelta uz uzņēmuma telpām Turaidas ielā. Izrādās, ka ar viena salona slēgšanu problēmas nebūt nav beigušās, jo bijušie sadarbības partneri no pirms diviem gadiem par skaistāko precēto sievieti pasaulē atzītās Ģedertes mēģina atgūt savu naudu pat caur parādu piedziņas firmām.

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas no drošiem avotiem, 25. maijā pret Ģedertei piederošo SIA «UVB» izbeigta parādu piedziņas lieta par 3000 latiem – šajā datumā Latvijā pazīstamākā blondīne šo summu beidzot bija samaksājusi. Parāds radies, nesamaksājot par smaržu un kosmētikas piegādi. Savukārt pagājušajā nedēļā, 12. augustā, «UVB» norēķinājās par kurjera pakalpojumiem – šajā gadījumā parāda summa bijusi kategorijā «parādsaistības, kas nepārsniedz 100 latus».

Tirgojusi pat testerus

Pērn janvārī Ģederte ar lepnumu klāstīja, ka skaistuma biznesam krīze nedraudot. «Domāju, ka sievietes vienmēr vēlēsies iegādāties kosmētiku un atradīs savā maciņā līdzekļus tās iegādei. Pirms trim vai pieciem gadiem sievietes steidza pirkt visu pēc kārtas un mājās krājās pilni plaukti ar nevajadzīgām skaistuma lietām, tagad viņas iegādāsies tikai to kosmētiku, kas nepieciešama,» portālam «mango.lv» apgalvoja Ģederte. Taču jau pirms Ziemassvētkiem situācija acīmredzot mainījās uz slikto pusi. Baumo, ka SIA «UVB» salonā Pērnavas ielā ar atlaidēm varējis iegādāties glīti iesaiņotas dāvaniņas ar kosmētiku, un daži pircēji vēlāk sūdzējušies, ka, atverot caurspīdīgo iepakojumu, izrādījies, ka dāvanā nopirkts... testeris. Kā jau pienākas, tos rotājis angļu valodā rakstītais «Not For Sale», kas parasti grezno kosmētikas paraugu flakoniņus, ko pasniedz klientiem dāvanās vai arī ļauj izmantot kā testeri.

Blondīnei jauni plāni

»VZ« vaicāta par izskanējušajām baumām par iespējamām finansiālām problēmām, Latvijas Blondīņu asociācijas vadītāja sākotnēji bija diezgan lakoniska: «Tie cilvēki, kas baumo, vienmēr visu zina labāk nekā es pati. Negribas komentēt šādas baumas. Esmu sapratusi, ka reizēm vajag kaut ko optimizēt. Taču es nedomāju padoties un turpināšu darboties.»

Pēc pāris stundām Ģederte, vakara melnumā jau paguvusi izplatīt preses relīzi par to, ka «septembrī Turaidas ielā durvis vērs vaļā jauns un nebijis skaistumkopšanas koncepts «Beauty & Fashion Bazaar», kur visu varēs atrast vienuviet – skaistumkopšanas pakalpojumus, stila un modes aksesuārus, kosmētiku, parfimēriju, apģērbus un būs arī jauna kastinga aģentūra», meklēja iespējas ar »VZ« sazināties atkārtoti. Proti, viņa esot ne tā saprasta. «Mēs attīstāmies un paplašināmies, nevis otrādi!» »VZ« pārliecinoši apgalvoja blondīne. Informāciju par «UVB» parādiem viņa kategoriski noliedza: «Absolūtas muļķības, tas neatbilst patiesībai! Mēs nedzīvojam uz parādiem! Ja būtu iesaistījušās parādu piedziņas firmas, tad būtu nepieciešams ierosināt maksātnespējas procesu, bet kas tad to ir ierosinājis?! Kādas procedūras veiktas, kuros reģistros tas uzrādās? Nekā tāda nav!»

Parādus nav pamanījusi

Tiesa, Latvijas kredītmenedžmenta kompānijas «BaltRisk» specializētais kredītinformācijas portāls «RiskNet» gan liek apšaubīt Ģedertes sniegto informāciju. Kā pārliecinājās »VZ«, šajā portālā «UVB» kredītvēstures atskaites kopējā inkaso statistika apliecina divu kreditoru esamību. Pirmā parāda reģistrācijas datums ir 29. aprīlis, pēdējā – 18. jūnijs, bet vidējā parāda summa ir 2090,72 eiro. To nomaksai gan vajadzējis tikai attiecīgi 26 un 55 dienas (kā lietu slēgšanas datumi reģistrēti »VZ« jau minētie 25. maijs un 12. augusts), un var jau gadīties, ka Ģederte tādus «niekus» nav pat pamanījusi...

Vēlēšanas gar degunu

Šīs vasaras sākumā Ģederte visai aktīvi iesaistījās dažādās sabiedriskās aktivitātēs, turklāt kopā ar Rīgas domes vadību atklāja rotaļu laukumu bērniem ar īpašām vajadzībām. Tobrīd daudzi izteicās, ka simpātiskā blondīne gatavo labvēlīgu publicitāti gaidāmajām Saeimas vēlēšanām – pašvaldību vēlēšanās viņa startēja no TB/LNNK saraksta, gūstot lielu vēlētāju atbalstu un iekļūstot Ādažu novada domē.

Neraugoties uz to, Ģederte nav deputātu kandidātu sarakstā rudenī gaidāmajām 10. Saeimas vēlēšanām. «Marika Ģederte tā arī nav kļuvusi par mūsu partijas biedru. Mēs ar Mariku sadarbojāmies tikai uz pašvaldības vēlēšanām, kad viņa startēja no mūsu partijas saraksta. Uz Saeimas vēlēšanām šī sadarbība neturpinās,» informēja TB/LNNK preses sekretārs Rolands Pētersons. Ģederte gan atzina, ka pati neesot gatava kandidēt uz Saeimu: «Politikā esmu iesācēja – šis gads pašvaldībā man jau ir laba skola. Ir ļoti grūti kaut ko mainīt un ietekmēt, ja esi spiests sēdēt opozīcijā. Ādažu pašvaldība ir ļoti bagāta, un tai ir visas iespējas attīstīties, tomēr grūti strādāt kopā ar cilvēkiem, kas nevēlas neko mainīt.»

Svarīgākais