Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Džilindžers maigojas teātra vasaras kafejnīcas atklāšanā

© Kaspars Ūdris

Aizvadītās nedēļas nogalē skaļa, atraktīva un sirsnīga ballīte norisinājās pie Dailes teātra, kur vasaras sezonu atklāja vasaras kafejnīca «Epikūra dārzs».

Aktieri te jautrojās, īpaši nevairoties no fotoobjektīvu zibšņiem – parasti viņi tik mierīgi uz mediju klātbūtni nereaģē.

Dailes teātra vasaras kafejnīcas «Epikūra dārzs» atklāšanas ballīti vadīja aktieris Intars Rešetins, kam aktīvi asistēja viņa kolēģis Gints Grāvelis jeb Mellumiņš, kā viņu dēvēja Rešetins. Šis tandēms bez «piparotāka» vārda neatstāja gandrīz nevienu, taču, protams, joki bija labas gaumes robežās. Līdz ar to nav brīnums, ka uz skatuves tika uzdabūta arī Liene Šomase, kurai te bija plānota atpūšanās, nevis uzstāšanās. Jaukā gaisotne rosināja uz dažādām maiguma izpausmēm, kurās it īpaši dominēja teātra galvenais režisors Dž. Dž. Džilindžers ar laulāto draudzeni Elīnu Dzelmi: pēc pusnakts abi sildījās kafejnīcas iekštelpās, un aktrise mieru meklēja sava vīra skavās.

Atšķirībā no citiem viesiem Dž. Dž. Džilindžers uzskatīja zem sava goda ielaisties sarunās ar kādu no preses pārstāvjiem: režisors īsi apsveicinājās ar sev tīkamajiem teātra darbiniekiem un kopā ar dzīvesbiedri Elīnu Dzelmi norobežojās «Epikūra dārza» kafejnīcas iekštelpās. Kurš te ir saimnieks, uzreiz bija redzams: pārējiem «mirstīgajiem», tostarp pat aktierim Gintam Grāvelim, uzsmēķēt bija ļauts tikai ārā pie speciāli izvietota pelnu trauka, bet Dž. Dž. Džilindžers bez problēmām smēķēja turpat, sēžot pie galdiņa, un ignorēja sev blakus esošo norādi – nesmēķēt.

Labā omā bija arī «Epikūra dārza» Guntars Liepiņš – galdā tika celta jau par tradīciju kļuvusī «Epikūra dārza» zupa, gan milzīga torte. Starp citu, muzikālais piedāvājums bija ļoti pārsteidzošs – uzstājās «ska» grupa «Voiceks Voiska», ko šāda rakstura pasākumos parasti neredz. «Dailes teātra bufetes republika ir neatkarīga, demokrātiska, mākslinieciski izklaidējoša kulināra formācija, it īpaši piektdienu un sestdienu vakaros,» teikts šīs iestādes apmeklētājiem veltītajās prātulās, un te nu nekas nav melots.

EPIKŪRISKS PĀRIS

Arī pagājušajā gadā viens no redzamākajiem «Epikūra dārza» atklāšanas pasākuma tēliem bija Ģirts Ķesteris, un arī pirms gada viņš tikpat draudzīgi sēdēja pie viena galda ar savu dzīvesbiedri Kristīni Nevarausku.

Ballīti apmeklēja arī dziedātāja Liene Šomase, kas ar teātri ir tuvās attiecībās, bet pēdējā izrāde, ko viņa Dailes teātrī skatījusies, ir «Oņegins». Pasākumā Šomasei gan netika ļauts brīvi atpūsties, jo Intars Rešetins viņu ātri vien uzdabūja uz skatuves. Šomase neapmulsa un sev atvēlētās dziedāšanas minūtes aizpildīja godam.

Aktieris Intars Rešetins (attēlā kopā ar kolēģi Ievu Segliņu) nemaz nav tik nopietns kā fotogrāfijās izskatās – ar ballītes vadītāja pienākumiem viņš tika galā perfekti.

Krietni pēc pusnakts pasākumā ieradās arī Saeimas deputāts Imants Parādnieks – viņš te novērots arī pērn.

Par priekšnesumiem gādāja aktieris Intars Rešetins, Harijs Spanovskis, kā arī uzstājās grupa «Voiceks Voiska». Par to, ka panki ir visai iederīgi šajās svinībās, priecājās aktieris Gints Grāvelis, kas pats vakara gaitā kāpa uz skatuves un pat spēlēja ģitāru.