Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. "Lielā smaržu grāmata" kliedē daudzus stereotipus un mītus par parfimēriju

© Publicitātes foto

3.lapa

Publicitātes foto

«Lielā smaržu grāmata smaržmīļiem visā pasaulē»

Izdevējs: SIA «Aminori»

Vienpadsmit nodaļās lasītājs tiek iepazīstināts ar smaržu pasauli, un šis ceļvedis atgādina gidu, kurš nenogurdina, toties spēj noturēt interesi līdz pēdējai ekskursijas minūtei.

Iespējams, esat domājuši par to, kāpēc viena un tā pati smarža kādam izraisa nelabumu, bet cits par to ir sajūsmā. Grāmatā tiek dota atbilde. «Smaržu spēks ticis izmantots tik dažādās jomās kā reliģija, medicīna un pavedināšanas māksla,» sacīts grāmatā. Tomēr nenonivelēsim visu tikai līdz pavedināšanai, jo smaržu pasaule ir daudz aizraujošāka.

Grāmatā runāts par daudziem aizraujošiem tematiem, tajā skaitā ožas mehāniku, parfimērijas vēsturi, smaržu izejvielām un ražošanu. Šis populārzinātniskais izdevums atklāj līdz šim nezināmus parfimērijas nozares tematus, apvienojot vēsturiskos, zinātniskos un estētiskos aspektus. To lasot, gribot negribot nākas atmiņā atsaukt ķīmijas zināšanas un ļauts uzzināt faktus, ko, iespējams, nezinājāt.

p

Protams, mode pastāv arī smaržu pasaulē, tāpēc «Lielajā smaržu grāmatā» lasītājs iegūst informāciju par to, kas raksturo, piemēram, pagājušā gadsimta 80. gadu parfimēriju, kas nekad nav bijusi atrauta no reālās dzīves. Grāmata ļauj uzzināt, kāpēc «Chanel N°5» vairs nav tas pats aromāts, kāds tas bija slavenās Koko laikā. «Lielā smaržu grāmata» kliedē daudzus stereotipus un mītus un atbild uz jautājumiem, kurus jūs nekad neuzdrošinājāties uzdot. Kas īsti notiek laikā no brīža, kad radusies aromāta koncepcija, līdz smaržu pudelītes nonākšanai plauktos? Kāda ir atšķirība starp populāru zīmolu, kas tiek izplatīts visā pasaulē, un nelielu uzņēmumu, kura produkcija pieejama tikai pāris veikalos? Tā ir gan izzinoša, gan gaumīgi izklaidējoša, bet pats galvenais - nenomāc lasītāja zinātkāri ar sarežģītiem terminiem un aprakstiem.

Publicitātes foto