Latvijas glītākās politiķes – Top 10

© f64

Pasaulē ierasts veidot dažādus politiķu topus – jaunāko un vecāko, turīgāko un nabadzīgāko, arī seksīgāko. Eiropā un tepat kaimiņvalstīs varas krēslos sēž skaistumkaralienes, modeles un pat pornofilmu aktrises, bet pie mums šajā ziņā klājas visai pelēcīgi.

Taču arī latvju parlamentā un pašvaldībās ir gana sieviešu, kur vīriešu kārtas deputātiem aci piesiet.

1. vieta

Inese Šlesere

Par Latvijas skaistāko politiķi nenoliedzami kronējama "Mis Latvija "93", 8., 9. un nu jau arī 10. Saeimas deputāte Inese Šlesere. Trīs dēlu māmiņa savos 38 gados joprojām izskatās perfekti. Turklāt, pateicoties tieši viņai, mums ir politiķis Ainārs Šlesers: ja ne Inese, kura savam vīram "aizdeva" uzvārdu, sazin, kā šobrīd sauktos Leščinska kungs.

2. vieta

Marika Ģederte

Uzņēmēju, Latvijas Blondīņu asociācijas prezidenti un "Mrs. Universe "2008" Mariku Ģederti diezgan grūti ieskaitīt politiķu rindās, taču fakts paliek fakts – pirms dažiem gadiem par pasaulē skaistāko precēto sievieti atzītā 36 gadus vecā Ģederte ir ievēlēta Ādažu novada domē, turklāt visai pārliecinoši – vēlētāji viņu "TB"/LNNK sarakstā "aizplusiņoja" līdz pat pirmajai vietai.

3. vieta

Kristiāna Lībane-Šķēle

Bargā Andra Šķēles sievai Kristiānai (39) topa trešā vieta pienākas nelielā avansā, tomēr jāatminas, ka 5. Saeimas laikā, tieši pateicoties viņai, latvju politikā sāka izmantot vārdiņus "skaista" vai "simpātiska": tolaik Lībanei bija tikai 22 gadi, un neskaitāmi vīriešu kārtas parlamentārieši nekautrējās atzīt, ka labprāt padiskutētu ar glīto meiteni. Un ne tikai par politiku.

4. vieta

Marija Vorobjova

Jūrmalas domes deputātes statusā ir Marija Vorobjova (31), kuras CV atrodami ieraksti par skološanos Katoļu universitātē Itālijā, kā arī doktora grādu banku ekonomikā. Aizkulisēs gan viņa tiek raksturota kā pamatīga blondīne šā vārda vistiešākajā nozīmē, turklāt nenoliedzami glītā deputāte jau paguvusi iekulties vairākos skandālos, kas saistīti ar balsu pirkšanu (ja precīzāk – pārdošanu) un iekārtošanos siltos amatos domes struktūrās.

5. vieta

Natālija Mirska

Kad pirmajā šā sasaukuma Rīgas domes sēdē zālē ienāca jaunievēlētā deputāte Natālija Mirska (41), klātesošie noelsās vien – ar glītām būtnēm galvaspilsētas pašvaldība līdz šim nevarēja diez ko palepoties. Domes darbā Mirska ar lielām aktivitātēm sevi līdz šim nav pierādījusi, tiesa, gluži dīkā viņa arī nesēž. Jāpiebilst, ka viņas vīrs ir Eiropas Parlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis.

6. vieta

Linda Mūrniece

Pagaidām vēl iekšlietu ministres amatā esošo Lindu Mūrnieci (40) vēlētāji biļetenos bija nikni svītrojuši, tāpēc 10. Saeimā viņa pagaidām nav iekļuvusi (ja uz ministrēšanas laiku kāds kolēģis noliks mandātu, tad šādas iespējas viņai vēl pastāv), taču tas jau netraucē pretējam dzimumam uzmest šai dāmai ilgpilnu skatienu. It īpaši tas varētu attiekties uz tiem, kuriem tīk tā saucamās sievietes ar riekstiem. Atminieties tikai, ka viņa mēdz līdzi nēsāt šaujamo...

7. vieta

Andžela Aļohno

Daugavpils domes deputāte Andžela Aļohno (38), kuras dzīslās rit straujās poļu asinis, varētu būt šā topa "bargā kundze". Daugavpils mērogā viņa jau pierādījusi sevi kā sievieti ar krampi. Pirms ievēlēšanas viņa kā vienu no saviem sasniegumiem atzina Daugavpils Tramvaju uzņēmuma vadītāja nomaiņas panākšanu. Ievēlēta par deputāti no opozīcijas partijas "Latgales tauta" rindām, viņa šo partiju pameta, pārsēžoties koalīcijas pusē, un raugi – drīz vien par Tramvaju uzņēmuma vadītāju kļuva viņas vīrs Oļegs Aļohno. Darbs ir darbs, bet ģimene tomēr pirmajā vietā...

8. vieta

Inguna Rībena

Arhitekte Inguna Rībena (54) ievēlēta parlamentā jau trešo reizi pēc kārtas, un arī šajā sasaukumā blondā sieviete būs viena no glītākajām. Vēl jāpiemin, ka izcils sasniegums viņai padevies demogrāfiskās situācijas veicināšanā – Rībenai ir divreiz pa diviem dvīņiem!

9. vieta

Ingrīda Circene

10. Saeimā ievēlēta arī mediķe Ingrīda Circene (53), kura jau var palepoties ar vecmāmiņas statusu, taču tieksmi pucēties nav zaudējusi – šo viņas īpašību īpaši uzsvēra parlamentā strādājošie kolēģi. Jāatgādina, ka Circene ir viena no nedaudzajām politiķēm, kura nenobijās piedalīties kādā no šoviem – viņas kontā ir dalība "Dejo ar zvaigzni 2".

10. vieta

Solvita Āboltiņa

Skaista vai tikai glīta, seksīga vai nē – tas ir gaumes jautājums. Taču viens ir skaidrs: kas reiz redzējis Saeimas priekšsēdētāja biedres Solvitas Āboltiņas (47) košo matu ērkuli, nekad to neaizmirsīs.

Svarīgākais