Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Modele Brovuna atguvusi meitai izkrāpto naudu

© NO PERSONISKĀ ARHĪVA

Modele, skaistumkaraliene un restorāna «Felicita» īpašniece Viktorija Brovuna pērn decembra sākumā brīdināja par krāpniekiem interneta vidē. Par to »Vakara Ziņas« jau rakstīja. Pēc diviem mēnešiem viņa feisbukā ievietoja informāciju par šīs lietas atrisinājumu.

Sarakste beidzās policijā

Viktorijas 10 gadus vecā meita reģistrējās bērnu iecienītajā lietotnē «Likee», un kāda no meitenēm viņai uzrakstīja. Meitenes apmainījās ar telefona numuriem un turpināja saraksti. Saziņa notika kopš septembra beigām. Viktorijas meitai tika piedāvāts nopirkt plīša kostīmu, ko, kā apgalvoja 13 gadus vecā meitene no Imantas, uzšuvusi pati. Viktorijas meita šai pusaudzei jau bija atdevusi 60 eiro. Naudu bērns paņēma no krājkasītes, tā bija paredzēta jāšanas nodarbībām.

Kad Viktorija pamanīja saraksti, viņa meitas vārdā noorganizēja tikšanos. Tika iesaistīta arī policija. Gan video, gan foto tika fiksēts, kā nauda tiek nodota un kaut kas iedots maisā. Tas «kaut kas» neatbilda tērpam fotogrāfijās, ko pusaudze bija sūtījusi Viktorijas meitai. Kopā ar 13 gadus veco meiteni bija viņas tēvs, uzvedies agresīvi, lamājies, atteicies doties uz policijas iecirkni. Viktorija sacīja: «Viņas tēvs varēja sazināties ar mums. Viņš varēja to naudiņu atgriezt. Viņi ir gudri izdomājuši, ka nevis vienkārši ņem naudu, bet ņem naudu par kaut kādu preci, ko iesmērē mazam bērnam.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!