Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Meganas dārgās kurpes vizītē Āfrikā izraisa sašutumu

© EP/SCANPIX/LETA

Karaļnama jaunā pāra Meganas un Harija ģimenes pirmā vizīte Āfrikā.

Atkal pārkāpj protokolu

Lielbritānijas princis Harijs un viņa sieva Megana Mārkla savā pirmajā oficiālajā vizītē Dienvidāfrikā atkārtoti pārkāpa karaļnama protokolu, raksta izdevums «Vanity Fair».

Pretēji prasībām Saseksas hercogiene un princis lūdza sabiedrību neuzrunāt viņus oficiāli pēc tituliem, bet tā vietā piedāvāja sevi dēvēt vienkārši par Hariju un Meganu.

Turklāt Saseksas hercogiene atkal neievēroja karaliskās etiķetes noteikumus un izvēlējās platformas kurpes, kuras karalienei Elizabetei II ļoti nepatīk, ja tās parādās pasaules medijos.

EP/SCANPIX/LETA

Saskaņā ar ziņām, pāris izlēma būt draudzīgi savā pirmajā ģimenes ceļojumā un nekautrējās publiski apskauties un skūpstīties, kas karaliskajā ģimenē nav pieņemts.

Pāris arī atteicās no dažām formalitātēm, piemēram, oficiālām pieņemšanām un svinīgām vakariņām. Tādējādi Harijs un Megana vēlas uzsvērt, ka viņi ieradās Dienvidāfrikā darba vizītē, nevis lai atpūstos.

Tikmēr eksperti atzīmē, ka oficiālajām vizītēm un citām formālām tikšanās reizēm ir tikai rekomendējošs raksturs, tāpēc abiem laulātajiem ir tiesības ievērot protokolu vai to noraidīt.

Tāpat desmit dienu vizītes pirmajā dienā Megana un Harijs apmeklēja Keiptaunu, kur tikās ar sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem. Prinča dzīvesbiedre īpašu uzmanību pievērsa sev, lai kopā ar vietējiem iedzīvotājiem un organizāciju pārstāvjiem izpildītu afrikāņu tautas deju.

Dārgas kurpes izraisa sašutumu

Meganas parādīšanās vienā no iepriekš plānotajiem pasākumiem, kas bija daļa no viņas kopīgās Dienvidāfrikas vizītes ar princi Hariju, neizraisīja tās atsauksmes, ar ko hercogiene bija rēķinājusies. Viņa bija iecerējusi trūkumcietējiem nodot sava dēla Ārčija drēbes. Taču viņa uz šo pasākumu ieradās ļoti dārgās drēbēs, kas karaļnama sekotājos izraisīja sašutumu.

REUTERS/SCANPIX/LETA

Šis ir pirmais oficiālais pasākums vizītes laikā, kurā Megana parādījās viena pati - bez Harija. Hercogiene dārgajās drēbēs ieradās uz sanāksmi vietējā nabadzīgo sieviešu apvienībā, kuras visas dalībnieces ir inficētas ar HIV. Šīs asociācijas mērķis ir palīdzēt nelaimīgām sievietēm, no kurām lielākā daļa ir bez darba un nespēj pārkvalificēties un atrast jaunu darbu. Megana šo nabadzīgo afrikāņu sieviešu priekšā nostājās melnā kombinezonā, lielos dārgos auskaros un dārgās «Manolo Blahnik» kurpēs. Tas izraisīja sašutumu pat visiecietīgākajos Meganas Mārklas fanos, kuri steidzīgi metās sociālajos tīklos kritizēt hercogieni. Protams, kad hercogiene sāka izdalīt Ārčija drēbes, visi klātesošie pieklājīgi aplaudēja Meganas runām un priecājās saņemt no viņas dāvanas.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv