Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kā zvaigznes jaunībā atzīmēja Jaungadu?

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Televīzijas kanāla Rīga TV24 sirsnīgajā gadu mijas koncertā «Melodiju serpentīns. Skolas gadi», ko skatītāji savos TV ekrānos varēs vērot 31. decembra vakarā, sastapām sabiedrībā atpazīstamas personības, kuru vidū bija arī daudzas TV un estrādes leģendas, kas atminējās, kā Jaungada nakti sagaidījuši savos jaunības gados.

Viktors Lapčenoks: «Jaunībā nebija tik krāšņs salūts!»

«Kad biju maziņš, šis laiks bija brīnumiem un pārsteigumiem pilns, ar salatēti un eglīti. Lai gan arī tagad es gaidu no Ziemassvētkiem un salaveča dāvanas. Ziemassvētki manā jaunībā tika svinēti kā klusie ģimenes svētki. Turpretī jaunā gada svinēšanas tradīcijas gadiem ir nemainīgas. Vienīgi galdi tagad bagātīgāki, izvēle lielāka un salūts krāšņāks. Agrāk salūts nebija krastmalā, bet gan tagadējā Brīvības bulvārī, kur atradās Ļeņina piemineklis. Mēs braucām skatīties uguņošanu un redzējām, kā veči stāv uz jumtiem un šauj ar parastajām raķetēm. Nekas sevišķs.

Reizēm jauno gadu svinu kopā ar bērniem, reizēm kaut kur aizbraucam ar sievu. Citreiz svinu ar sievu vai arī draugu lokā,» stāsta estrādes leģenda Viktors Lapčenoks.

Valters Krauze jauno gadu sagaida pie televizora

«Bērnībā jauno gadu sagaidīju ar vecmammu vai vecākiem ļoti bieži pie televizora. Tie mākslinieki, kas tur dziedāja, bija tādas autoritātes. Šobrīd lielāko daļu no viņiem es pazīstu personīgi, par ko esmu ļoti priecīgs. Faktiski tolaik ļoti daudzās ģimenēs Jaungada sagaidīšana asociējās ar galdu, kas bija uzklāts līdzās televizoram. Un svinētāji ļoti centīgi sekoja tam, ko rāda televizorā -katrai sarunai un darbībai. Mūsdienās tas vairs nav tik izteikti, jo visus raidījumus un koncertus var patīt atpakaļ. Kādreiz jau neko nevarēja patīt atpakaļ. Šobrīd televizors ir atstāts fonam, jebkurā brīdī var aiziet pēc šampanieša glāzes, pamieloties ar rasolu, iziet ārā, izšaut salūtu un tad atkal visu turpināt. Ja es kādreiz skatījos uz citiem raidījumu vadītājiem un dziedātājiem, ceru, ka šogad šajā koncertā, ko rādīs Vecgada vakarā, kāds gribēs skatīties arī uz mani,» atminas TV raidījumu vadītājs Valters Krauze un novēl visiem priecīgus Ziemassvētkus un laimīgu jauno gadu!

Gunārs Jākobsons: «Zāle pirms 50 gadiem bija zaļāka!»

«Jaungads vienmēr jāsvin, jo tas ir prieks. Ja runājam par pagātni, tad jāsaka tāpat kā par to zāli, kas bija zaļāka pirms 50 gadiem. Tagad vairs nav tik zaļa! Jaungads šad tad ir bijis varbūt krāšņāks un jaukāks, bet varbūt tā ir tikai fantāzija. Ir jāsvin, jālīksmo un jācer, ka rītdiena būs labāka nekā šodiena. Bet par rītdienu labāk būs parīt. Jaunības Jaungads man asociējas ar pirmo «Mikrofona aptaujas» koncertu pirms 50 gadiem, kad pirmais uzvarētājs bija Maestro Raimonds Pauls. Domāju, ka tā dziesmu jūra, kuru mēs saplūdinājām, vēl tagad var priecēt cilvēkus. Mēs varam būt tiešām lepni un gandarīti par to,» teic radio leģenda Gunārs Jākobsons.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv