Kombuļu Inese skaļi pārtrauc karjeru un... uzreiz atsāk

© Vakara Ziņas

Pat jaunās valdības veidošana un citi skaļi notikumi pagājušajā nedēļā nespēja izpelnīties tādu komentāru daudzumu kā savdabīgās dziedātājas Ineses Cibuļskas jeb Kombuļu Ineses paziņojums par aiziešanu no lielās skatuves – kolorīto dāmu bija sarūgtinājuši daudzi viņai veltītie naidīgie komentāri internetā.

Tiesa, šis paziņojums vairs nav aktuāls: nedēļu vēlāk viņa jau iesaistījusies jaunā projektā.

Vai tiešām «zvaigzne» ir dzisusi?

Nav zināms, vai Kombuļu Inesei iegadījās smags gada sākums, kārtējās likstas personiskajā dzīvē vai arī pār viņu nāca pēkšņas loģikas atskārsmes (šis variants izklausās vismazāk ticams), taču pagājušajā nedēļā dzelteno mediju «dienišķā maizīte» un centrālā ziņa bija odiozās šlāgerdziedātājas Kombuļu Ineses paziņojums par aiziešanu no «lielās skatuves», kurš turklāt vismaz sociālajā tīklā «draugiem.lv» bija pasniegts tādā «nekroloģiskā» noskaņā, ka dziedātājas fani jau ķēra pie sirds – Inese Cibuļska grasās sev padarīt galu. Izrādījās, ka sev nē, taču Kombuļu Inesei kā skatuves māksliniecei gan. Šo lēmumu dziedātāja esot pieņēmusi, palasot interneta komentārus par sevi un saprotot, ka cilvēki ir cietsirdīgi un viņu ienīstot, ziņoja portāls «delfi.lv». «Es patiešām kāpju nost no skatuves. Palasot komentārus, esmu sapratusi, ka jāmāk zaudēt ar pašcieņu. Ja nu kādam būšu vajadzīga, tas mani atradīs, un es zinu, ka tā būs. Es uzkrāšu spēkus kādam jaunam un negaidītam uznācienam. Es dzīvoju un priecājos par katru dienu, ko Dievs man ir devis. Es dzīvoju, kļūdos un no kļūdām mācos. Atkal cīnīšos par savu laimi,» tā Cibuļska.

Apvainojas par neapdāvināšanu

Taču visticamāk, ka šis paziņojums par aiziešanu no «lielās skatuves» (hmm, kad tad viņa tur vispār ir bijusi...?) nav spontāns lēmums pēc izlasītajiem komentāriem internetā, kur Kombuļu Inesei jau vismaz piecus gadus lielākoties tiek veltīti labākajā gadījumā nicīgi komentāri, bet gan drīzāk dziedātājas nu jau kādu laiku krātās sirdssāpes par maksātspējīgu fanu un līdz ar to arī koncertu trūkumu. Turklāt īsi pirms Ziemassvētkiem uz labākiem IT laukiem aizgāja Kombuļu Ineses portatīvais dators, bet bez tā māksliniece nespēja ne radīt mūziku, ne arī uzstāties. Tobrīd Inese uzrunāja savus fanus un draugus, lūdzot saziedot viņai 80 latu datora remontam, pretī piedāvājot sevi ar visu dziedāšanu. Taču šis aicinājums dzirdīgas ausis neatrada. «Ja patiešām īsti fani un draugi, pie kuriem esmu uzstājusies, samestu kaut vai katrs pa pieciem santīmiem, man pat sanāktu ne tikai «kompis», bet varētu ielikt arī trūkstošo zobu. Esmu uzstājusies pie cilvēkiem, kuri naudu neskaita un apgalvo, ka viņiem ļoti patīkot mana mūzika, bet tā īsti savu favorīti nemaz nevēlas atbalstīt. Mūziku es nepametīšu, bet uzstādīšu augstākas prasības pret tiem, kuri ir fani un sauc sevi par maniem draugiem. Esmu vīlusies gan latviešos, gan fanos. Saprotu, ka cilvēkiem nav tās naudiņas, lai kādam tāpat vien pirktu datoru, bet es taču neprasu tāpat vien!» sūkstījās dziedātāja.

Pārlieku ieilgušais joks

2008. gadā LNT šovā «Latvijas zelta talanti» interneta lietotāju sajūsmu izpelnījās ansamblis «Kombuļi», kura priekšplānā bija enerģiskā četru bērnu māmiņa Inese Cibuļska, kura lielākoties visus sajūsmināja ar savu galveno imidža elementu – trūkstošo priekšzobu. Dueta sastāvā bija arī viņas vīrs Ēriks Cibuļskis, ar kuru nu skatuves «zvaigzne» ir šķīrusies. Šovā šie dalībnieki tika uztverti kā pozitīvs joks, vēlāk duetam klajā nāca pat albums, kas tika svētīts ar lepnu prezentācijas ballīti un limuzīnu pie durvīm, taču diemžēl joks pārāk ieilga. Ansambļa dalībniece Inese sevi pasludināja par solisti un devās laimes meklējumos no Latgales uz Kurzemi, bet koncertos – kur vien aicināja. Piecu gadu laikā sieviete ir paspējusi nomainīt vairākus mīļākos, presei izklāstot savu seksuālo dzīvi visās niansēs, vairākas reizes atkailinājusies un pamanījusies iekulties dažādās likstās. Kādu laiku dziedātāja pat uzturējās sieviešu krīzes centrā. «Es vairs neesmu skatuves māksliniece. Es oficiāli paziņoju, ka es, Inese Cibuļska jeb Inese Saulīte jeb duets «Tyros», pārtraucu uzstāties. Vēlos teikt, lai tie, kuri mani saprot, man raksta. Tiem es vienmēr būšu Inese Saulīte. Bet tiem, kuri mani ienīst – gatavojieties, ka Inese atgriezīsies visnegaidītākajā laikā un ar jaunu enerģijas devu!» sarunā ar »VZ« pirms nedēļas «piedraudēja» bijusī dziedātāja.

...un sākas viss no gala?

Diemžēl, bet varbūt arī kādam retajam mūzikas cienītājam par laimi, šie «draudi», izskatās, piepildīsies ātrāk, nekā to varēja prognozēt pat lielākie pesimisti. Proti, šo pirmdien, zīmīgajā 13. datumā, portāls «delfi.lv» ziņoja par jaunu projektu, kurā esot iesaistījusies kolorītā dāma, – Kombuļu Inesi savā paspārnē ņēmis līdz šim nezināmais mūzikas sfēras darbonis Ronalds Gailītis jeb DJ Migla – sociālajos tīklos publicēts oficiāls video paziņojums, ka abi izveidojuši jaunu apvienību ar nosaukumu «Saules sirds». Projektam ātri tika izveidota sava fanu lapa «draugiem.lv» mūzikas sadaļā (divu dienu laikā tajā bija reģistrējies 41 fans), un tajā publicēta arī pirmā dziesma – Ineses Saulītes «Lai līst» jaunā versija jeb remikss, kuru savā ierakstu studijā aranžējis šis dīdžejs. Tiesa, šajā fanu lapā publicētā DJ Miglas uzruna gan izklausās maķenīt dīvaini, turklāt citkārt runātīgā Kombuļu Inese – jeb kā nu viņu tagad sauc – līdz šim nav palepojusies ar šo novitāti, tāpēc pastāv cerības, ka varbūt jaunā projekta pieteikums ir tikai nelāgs joks, taču vēl vairāk iespējams, ka Kombuļu pagasta visslavenākās dāmas epopejā gaidāmi jauni pavērsieni.

Svarīgākais