Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_downwardGaldā ķirbji

Svētdien visā pasaulē tika atzīmēti Halovīni. Par šo svētku galveno simbolu ir kļuvis ķirbis. Ko iesākt ar oranžo ogu pēc svētkiem?
2.nov 2021 LifeHacks.lv
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēniju Jansoni piedāvā divu Visu svēto dienas priekšvakaram piemērotu ēdienu receptes, kas nodrošinās veselīgu maltīti, turklāt to vizuālais noformējums sevišķi iepriecinās bērnus, kam Halovīni gan spokošanās un jokošanās, gan saldumu dēļ ir sevišķi mīļi.  
30.okt 2021 LifeHacks.lv
Šajā nedēļas nogalē pasaulē tiek atzīmēts Halovīns un tam par godu nolēmām izmēģināt veidu, kā pagatavot smalkmaizītes ķirbja formā.
30.okt 2021 Baiba Puriņa
Veikalā iespējams iegādās daudz un dažādus skaistumkopšanas produktus, kas sola palutināt tavu ādu. Viens no tiem ir ķermeņa skrubis. Tie ir pieejami ar dažādiem aromātiem, sastāvdaļām un iedarbības veidiem.
23.okt 2021 Anete Ošleja
Šis ir pavisam vienkāršs veids, kā izveidot ķirbja dekorus rudens sezonai. Ātri, vienkārši un glīts iznākums.
18.okt 2021 LifeHacks.lv
Šī ir pavisam vienkārša ķirbja pagatavošanas recepte, kas lieliski iederēsies rudens maltītei. Tos var ēst tāpat, var izmantot kā blakus ēdienu gaļai vai papildināt ar dārzeņiem.
14.okt 2021 LifeHacks.lv
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā silto ķirbju salātu recepti.
9.okt 2021 LifeHacks.lv
No ķirbja var pagatavot visvisādus gardumus. Tomēr, ko iesākt ar tā mīkstumu, kas visbiežāk tiek izmests miskatē? Aplūko šīs vienkāršās idejas, kā lietderīgi izmantot visu ķirbi!
6.okt 2021 LifeHacks.lv
Kad apnikusi ķirbju kūka, biezenis un cepti ķirbji pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā recepti, kā šīs pasaulē lielākās ogas pārvērst interesantā maltītē. 
5.okt 2021 LifeHacks.lv
Ķirbis ir viena no populārākajām rudens veltēm, kurai var atrast daž ne dažādus pielietojums. Tā ir arī ļoti veselīga oga, kas var sniegt daudz laba organismam. Izlasiet un uzziniet, kādas labās īpašības piemīt ķirbim!
4.okt 2021 LifeHacks.lv
Šāds ķirbja dekors rudenī lieliski iederēsies kā dekoratīvs elements ēdamgalda centram vai skaisti papildinās palodzi, plauktus.
2.okt 2021 LifeHacks.lv
Šī būs kūka, kas tik ļoti piestāvēs rudens vakariem ar tējas tasi. Izmēģini.
30.sep 2021 LifeHacks.lv
Ķirbis ir rudens ražas simbolu un ne velti. Kamēr tie pamazām sāk ceļu uz mūsu galdiem un pieliekamajiem, no tiem var iedvesmoties un radīt burvīgus elegantus dekorus.
28.sep 2021 LifeHacks.lv
Rudenim piestāv ķirbis. Tas ir daudzfunkcionāls dārzenis, to var izmantot gan dažādu sāļo ēdienu pagatavošanā, gan saldēdienos. Ārzemēs popularitāti ir iemantojis arī kāds ķirbju dzēriens - "pumpkin spice latte" jeb ķirbju pikantā latte. Izmēģiniet!
26.sep 2021 LifeHacks.lv
Rudens ir klāt un pēc karstās vasaras gribas to akcentēt arī istabas dekoros. Nolēmu izmēģināt pašas spēkiem radīt auduma ķirbīšus, kurus izmitināt uz palodzes un plauktiem.
25.sep 2021 Baiba Puriņa
Ķirbji uz galda mēdz būt ne tikai vēdera priekam, bet kā rudens vēstnešus tos izmanto arī dekoriem. Uzzini, kā svaigus ķirbjus uzglabāt pēc iespējas ilgāk dekoratīviem mērķiem.
22.sep 2021 LifeHacks.lv
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.
3.mai 2021 LifeHacks.lv
Ķirbis ruleti padara skaisti dzeltenu un sulīgu.
11.jan 2021 Ilze Šteinfelde
“Ķirbi apbrīnoju jau kopš bērnības. Tā ir vislielākā oga, ko var pievienot gaļai un putnu gaļas ēdieniem, gatavot zupās un sautējumos, marinēt un, protams, iecept desertos un kūkās. No bērnības man visspilgtāk atmiņā saglabājies marinētais ķirbis, kuru mamma vārīja ar citronskābi, kanēli un dažkārt arī cidonijām. To parasti pasniedza pie otrajiem ēdieniem, taču man tas bija saldā vietā, – pikanti salds ar izteiktu kanēļa un krustnagliņu garšu. Desertos un kūkās ķirbi visvairāk izmanto ASV, tā ir slavena ar savu “pumpkin pie”. Taču jau labi sen ķirbis ir iekarojis arī Eiropas konditoru un saldumu mīļu sirdis”, stāsta Liene Zemīte.
8.nov 2020 LifeHacks.lv
Ja vēlies uzglabāt ķirbi ilgāku laiku, pārliecinies, lai tā miza nebūtu bojāta: ķirbja cietā miza ir apvalks, kas aizsargā lielo ogu no apkārtējās vides ietekmes, un, ja tā nav bojāta, ķirbi var glabāt pat veselu gadu – līdz nākamajai ražai, stāsta Normunds Baranovskis. “Ķirbi var pagatavot pilnībā – no sēklas līdz pat mizai. Sēklas var izlobīt un no zaļā mīkstuma pagatavot miltus vai sagrauzdēt un pievienot salātiem un cepumiem. Sēklu apvalkus parasti nelieto uzturā, bet tos noteikti var izbarot pīlēm parkā vai izmantot kā komposta elementu. Ķirbja mīkstumam ir daudz dažādu nokrāsu, no gaiši dzeltenas līdz spilgti oranžai, un tas mēdz būt gan sulīgāks, gan miltaināks. Tāpēc, gatavojot ēdienu, ir svarīgi izvēlēties receptē norādīto ķirbi”, piekodina šefpavārs Normunds Baranovskis.
3.nov 2020 LifeHacks.lv