2025. gada "Ghetto Football Euroleague" sezona tiks atklāta šoruden Hamburgā un Eindhovenā

© Publicitātes foto

Gaidāmā "Ghetto Football Euroleague" 2025 sezona tiks atklāta šajā rudenī ar turnīriem Hamburgā, Vācijā un Eindhovenā, Nīderlandē. Šie notikumi iezīmēs leģendāras 3 pret 3 ielu futbola sacensību sērijas sākumu visā Eiropā, kur labākie spēlētāji sacentīsies par kāroto vietu "Euroleague" finālā Latvijā 2025. gadā.

Par "Ghetto Football Euroleague" jeb Eirolīgu

"Ghetto Football Euroleague" ir 3 pret 3 ielu futbola turnīru sērija, kas radīta ar mērķi izplatīt ielu futbola kultūru visā Eiropā. "Ghetto Football", kas tiek spēlēts uz 15x10m laukumiem ar apmalēm, uzņem dalībniekus dažādās vecuma grupās un ar dažādu pieredzi. "Euroleague" misija ir atrast labākos ielu futbola spēlētājus Eiropā, vienlaikus veicinot pilsētas futbola kultūras garu. Lai gan vietējie turnīri ir atvērti ikvienam, tikai trīs labākās komandas no katra turnīra iegūst vietu prestižajā "Euroleague" finālā, kur labākie no labākajiem sacentīsies par Eiropas čempiona titulu.

Atklāšanas pasākumi: Hamburga un Eindhovena

Hamburga būs pirmā pilsēta šogad, kurā 7. septembrī "Inselpark Hamburg Active City Festival" laikā notiks "Euroleague 202" turnīrs. Sadarbībā ar "Streetsoccer Hamburg" un "Active City Hamburg" turnīrs aicina komandas reģistrēties iepriekš. Dalībnieki tiks sadalīti dažādās vecuma grupās: U13 (dzimuši 2011. gadā vai vēlāk), U16 (dzimuši 2008. gadā vai vēlāk) un 17+ (bez vecuma ierobežojuma). Atsevišķa Lady grupa tiks izveidota, ja reģistrēsies vismaz četras meiteņu komandas. Reģistrācija uz vietas sākas plkst. 11:00, turnīrs sākas plkst. 12:00. Trīs labākās komandas no 17+ un Lady grupām nodrošinās tiesības piedalīties" Euroleague 2025" finālā Latvijā.

Eindhovena sekos drīz pēc tam, 11. septembrī Ketelhuisplein laukumā rīkojot savu pirmo "Ghetto Football Euroleague" turnīru sadarbībā ar Panna Knock Out un Eindhovenas pilsētu. Šis pasākums iezīmē trešo reizi, kad Nīderlande rīko "Ghetto Football" turnīru. Vecuma grupas ietver U12 (dzimuši 2012. gadā vai vēlāk), U14 (dzimuši 2010. gadā vai vēlāk), U16 (dzimuši 2008. gadā vai vēlāk), 17+ (bez vecuma ierobežojuma) un Lady grupu (bez vecuma ierobežojuma). Reģistrācija jauniešu grupām (U12-U16) sākas plkst. 14:00, turnīrs sākas plkst. 15:00. Reģistrācija vecākajām grupām sākas plkst. 16:00, spēles sākas plkst. 17:00. Trīs labākās komandas no 17+ un Lady grupām arī iekļūs "Euroleague 2025" finālā Latvijā.

Īsa "Ghetto Football Euroleague" vēsture

Dibināta 2011. gadā, "Ghetto Football" ir izaugusi par nozīmīgu kustību, kas popularizē ielu futbolu visā pasaulē. Lai gan pirmā "Euroleagu"e bija plānota 2020. gadā, COVID-19 ierobežojumu dēļ tā tika atlikta līdz 2022. gadam. Kopš tā laika "Euroleague" ir kronējusi tādus čempionus kā Amsterdam Players' Home no Nīderlandes 2022. gadā un Copenhagen Pannahouse no Dānijas 2024. gadā. Visi Euroleague fināli, tostarp gaidāmais 2025. gada izdevums, notiek Latvijā, kur labākās komandas cīnās par Eiropas ielu futbola čempionu titulu.

Ceļojuma turpinājums 2025. gadā

Pēc šī rudens atklāšanas pasākumiem "Ghetto Football Euroleague 2025" turpinās savu ceļojumu pa Eiropu, sākot no 2025. gada aprīļa. Sacensības 3 pret 3 ielu futbolā notiks vairākās Eiropas pilsētās, piedāvājot papildu iespējas komandām kvalificēties Euroleague finālam. Sīkāka informācija par pavasara turnīru pilsētām un datumiem tiks paziņota vēlāk šajā rudenī.

Lai iegūtu vairāk informācijas un reģistrētos turnīriem, apmeklējiet vietni ghettogames.com



Sports

Latvijas intelektuālo spēļu komandai Kazahstānas galvaspilsētā Astanā ir izdevies pārspēt pašus pieredzējušākos un stiprākos konkurentus Piektajās pasaules nomadu spēlēs notiekošajā “Mangal” turnīrā. Šī ir spēle, kas prasa lielu koncentrēšanos un rūpīgi pārdomātu stratēģiju.

Svarīgākais