Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Virkava slīkst alkohola purvā? Kas viņu apmelo?

© F64

Neilgi pirms Ziemassvētkiem Gunta Virkava (65) nonāca dažādu pretrunīgu viedokļu krustugunīs.

Vieni metās apgalvot, ka aktrise atlaista no darba teātrī, citi - ka saslimusi, tāpēc arī atcelta izrāde «Laulāts un brīvs», kurā viņa spēlēja galveno lomu, vēl kāds zināja teikt, ka visas šīs nedienas sākušās, jo Virkavai esot problēmas ar alkoholu. Taču no darba aktrisi neviens nav atlaidis, un viņa to nav arī zaudējusi, jo jau divus gadus ir ārštata aktrise Latvijas Nacionālajā teātrī. Šobrīd aktrisi pievārējušas veselības problēmas un viņa cīnās ar strutojošu angīnu. Arī aktrises meita Elizabete Zagorska ir šokā, ka mamma tiek nepamatoti apmelota.

Slims jau nav dzēris

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Guntas Virkavas meita Elizabete Zagorska noliedz, ka mammai būtu problēma ar alkohola lietošanu, kas traucētu viņas darba pienākumiem. «Ļoti bieži aktieri norauj izrādes. Ne tikai Nacionālajā, bet arī citos teātros. Nu, bet tas ir tikai normāli, ja aktieris saslimst, tad izrāde ir atcelta. Vai tad tāpēc, ja atceļ izrādi, tie visi aktieri ir nodzērušies? Es pati reiz esmu tā aizdomājusies par atceltu izrādi Dailes teātrī - vai tad aktieris aizsvinējies? Nu nevar tā domāt, tas ir mietpilsonisks pieņēmums,» nosaka Elizabete.

Turklāt Elizabete arī paskaidro, ka mamma jau vairākus gadus ir ārštata aktrise. Runājot par konkrēto situāciju, kad mammas izrādi «Laulāts un brīvs» noņēma no repertuāra, Elizabete pieļauj, ka noteikti teātrī ir bijis skandāls, bet tam nav nekāda sakara ar alkoholu, jo mamma nevarēja spēlēt veselības problēmu dēļ. «Taču, ja kāds šīs baumas ir palaidis pa pasauli un nomelno mammu, tad kāda jēga taisnoties? Vai tiešām kāds tā varēja pārprast, ja mamma ir slima, nodomāt, ka viņa ir sadzērusies. Ja jau tā var apgalvot, ka ir problēmas ar alkoholu, vai tad ir bildes ar pudeli rokās, vai arī redzams, kā mamma ballītē pārdzērusi jēgu? Šādi safabricēt jau var par jebkuru, ka tāds un tāds aktieris pēc ballītes nevis aizgāja mājās, bet ļāvās izpriecām ar tādu un tādu aktrisi. Varbūt pie vainas kādas teātra intrigas, ka ir izskanējusi šāda informācija?» neizpratnē par šo situāciju ir aktrises meita.

No darba neviens neatlaida

Elizabete atklāj, ka ir norūpējusies par mammas veselības stāvokli, jo viņai pirms gadu mijas mediķi atklāja strutojošu angīnu, kā rezultātā bija jāievēro stingrs gultas režīms un jau desmito dienu viņa dzer antibiotikas. Kamēr aktrise slimo, par viņu rūpējoties dzīvesdraugs, kas arī palīdz apgādāt ar nepieciešamajām zālēm, lai aktrise varētu ātrāk atveseļoties.

Latvijas Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka teātra komentārs par šo situāciju ir ļoti lakonisks un konkrēts. «Lieliskā aktrise Gunta Virkava jau divus gadus ir ārštatā tāpat kā vesela virkne mūsu teātra aktieru. Mums gandrīz ir puse uz pusi aktieru, kas ir štatā un ārštatā. Šobrīd Guntai ir veselības problēmas. Un līdz ar to izrāde «Laulāts un brīvs», kurā viņa spēlēja, ir izņemta no repertuāra, lai skatītājiem neradītu problēmas. Šī izrāde jau ir ļoti ilgus gadus spēlēta, un tā ir Guntas Virkavas un Jakova Rafalsona izrāde, tāpēc arī Guntas vietā nemeklējām citu aktrisi, kas viņu aizvietos šajā lomā,» teātra viedokli pauž Rimšēviča.

Aktrisei trūkst vārdu par radīto ažiotāžu

Sazvanīta Gunta Virkava atklāj, ka šoziem tik tiešām viņu pievārējušas nopietnas veselības problēmas, tāpēc uz skatuves viņa, visticamāk, atgriezīsies tikai pavasarī. Iespējams, ne jau uz Nacionālā skatuves, bet kā brīvmāksliniece, iesaistoties kādā izrādē vai projektā. Vaicājot, vai aktrisei ir problēmas ar alkoholu un tāpēc arī viņa nav varējusi turpināt spēlēt izrādē «Laulāts un brīvs», Gunta Virkava kategoriski to noliedz. «Tās nepatiesās runas jau tāpēc arī radušās, ka cilvēki nav iedziļinājušies šajā situācijā. Man trūkst vārdu un nav pat ko teikt šajā situācijā. Izrāde netiek spēlēta, jo man jau ilgu laiku ir problemātiska veselība. Un es pat negribu stāstīt par savām veselības problēmām… man trūkst vārdu,» saka Virkava.

Visos pasākumos, foto sesijās, teātra izrādēs un uz skatuves skaidri redzams, ka Gunta Virkava ir šarmanta sieviete un saviem gadiem ir labā formā un teicami izskatās. Turklāt, ja arī būtu problēmas ar alkoholu, pirmais, kas nodotu postošo atkarību, būtu sejas āda. No alkohola atkarīgie arī kļūst nevīžīgi izskatā un apģērbā, taču Virkava zeļ un plaukst.

Tiesa gan, mēdz teikt, ka nav dūmu bez uguns. Ir arī neoficiāli avoti, kas atzīst, ka Virkavai tomēr esot problēmas ar alkoholisko dzērienu lietošanu. Zinātāji stāsta, ka līdz ar depresijas pastiprināšanos viņa mēdzot arī iedzert grādīgos dzērienus un tad arī dodas pie ārsta pēc slimības lapas.