Greipfrūtu diēta ir ieguvusi popularitāti kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Kopš tā laika tā nav zaudējusi savu aktualitāti. Daudzi eksperti apgalvo, ka šāda diēta palīdz zaudēt vairāk nekā 5-10 kg, raksta UNIAN.
Greipfrūtu diēta ietver greipfrūtu ēšanu vai greipfrūtu sulas dzeršanu katrā ēdienreizē. Šīs diētas piekritēji apgalvo, ka augļu unikālie enzīmi palīdz sadedzināt taukus, savukārt citi uzskata, ka augstais šķiedrvielu saturs palīdz ierobežot apetīti un ēst mazāk. Greipfrūti ir arī bagāti ar C vitamīnu, antioksidantu, kas atbalsta veselīgu imūnsistēmu. Tādējādi Nacionālās medicīnas bibliotēkas pētījums atklāja, ka cilvēki ar aptaukošanos, kuri pirms ēšanas patērēja pusi svaiga greipfrūta, ievērojami zaudēja svaru.