Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Praktiski

Svētku galdam: 4 vasarīgas receptes, kuru sastāvā izmantots alus

© Publicitātes foto/Viktorija Kožemjakina

4.lapa

Alus braunijs ar alus karameli

Sastāvdaļas:

BRAUNIJAM

120 g miltu

1 ēdamkarote kakao pulvera
šķipsniņa sāls

110 g sviesta

200 g melnās šokolādes

250 g brūnā cukura

2 olas

300 ml alus

KARAMELEI

150 g cukura

3-4 ēdamkarotes alus

100 g sviesta

50 g sāls kliņģerīši

Pagatavošana:

1. Bļodiņā virs katla ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.

2. Atsevišķā bļodā sakuļ olas un pakāpeniski pievieno izkausēto šokolādi ar sviestu. Pamazām pievieno visas sausās sastāvdaļas un alu.

3. Maisa līdz izveidojusies viendabīga masa. To lej cepamajā traukā, kas izklāts ar cepamo papīru, un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī cepties aptuveni 35 minūtes.

4. Tikmēr pagatavo karameli. Katliņā uz nelielas uguns karsē cukuru, kam pievienots alus. Ļauj tam lēnām izkust un karamelizēties, visu laiku pieskatot katliņu. Maisīt nav nepieciešams. Kad cukurs izkusis, karameli var apmaisīt. Pievieno sviestu un iemaisa to masā.

!!! Nekādā gadījumā gatavošanas procesa laikā karameli nedrīkst pagaršot, jo tā ir ļoti karsta un var radīt mutes apdegumus. Pagaršo tikai atdzisušu karameli.

5. Gatavu brauniju pārlej vai apziež ar karameli un dekorē ar sāls kliņģerīšiem.