Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Praktiski

Svētku galdam: 4 vasarīgas receptes, kuru sastāvā izmantots alus

© Publicitātes foto/Viktorija Kožemjakina

3.lapa

Alū sautēti vistas šķiņķi

Sastāvdaļas:

GAĻAI UN MARINĀDEI

800 g atkaulotu vistas šķiņķu

3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta

50 ml sojas mērces

2 laimi

3 ēdamkarotes Sriracha mērces

1 ēdamkarote medus

100 ml alus

DĀRZEŅIEM

1 sarkanā paprika

1 dzeltenā paprika

2 šalotes vai violetie sīpoli

800 g nelielu kartupelīšu ar mizu

Pagatavošana:

1. Pagatavo marinādi, sajaucot kopā zemesriekstu sviestu, alu, Sriracha mērci, sojas mērci, miziņas un sulu no laimiem un medu. Gaļu atstāj iemarinēties uz 1 stundu.

2. Tikmēr sagriež papriku un sīpolus palielos gabalos.

3. Ņem lielu cepamo formu ar augstām malām (var būt stikla forma vai “pīle”), un tās viducī kārto iemarinētos vistas gabalus. Apkārt liek mazos kartupeļus, paprikas un sīpolu gabalus. Pārlej ar atlikušo marinādi. Liek cepties 35-40 minūtes līdz 185 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ventilatora režīmā, kamēr dārzeņi izcepušies un vietām mazliet piedeguši.

4. Gatavus pasniedz vistu ar dārzeņiem kopā.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā