Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Praktiski

TOP 6 mobilās aplikācijas, kas palīdzēs papildināt zināšanas

© Pixabay

2.lapa

Svešvalodu digitālā ābece

Jebkuras valodas izkopšana prasa laiku un regulārus treniņus. Protams, visefektīvāk to ir darīt klātienē - apmeklējot svešvalodu nodarbības, komunicējot ar konkrēto valodu lietotājiem, ceļojot u.tml. Taču svešvalodu pasniedzēji atzīst, ka šajā ziņā lieti noder arī mobilās aplikācijas.

Piemēram, angļu, spāņu, franču un vācu valodas apguvei cilvēki visā pasaulē ir iecienījuši bezmaksas mobilo aplikāciju “Duolingo”. Tajā ir iekļauti ļoti daudzveidīgi vingrinājumi runāšanas un rakstīšanas prasmju attīstīšanai, tostarp vārdu krājumu palielināšanai, kā arī interaktīvi elementi, piemēram, spēles un testi, kuros par pareizām atbildēm var krāt punktus. Tos var izmantot papildu labumu iegūšanai, bet vienlaikus par nepareizām atbildēm punktus var zaudēt.

Šī aplikācija ir piemērota gan dažādu vecumu bērniem - no bērnudārzniekiem līdz studentiem, gan arī pieaugušajiem. Īpaši pieprasīta ir tās angļu valodas apguves programma - to šobrīd aktīvi izmanto 4,76 miljoni lietotāju, kamēr, piemēram, spāņu valodu - 485 tūkstoši lietotāju.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā