Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Praktiski

TOP 6 mobilās aplikācijas, kas palīdzēs papildināt zināšanas

© Pixabay

Virtuālā pasaule šodien ir neatņemama bērnu un pusaudžu dzīves sastāvdaļa, tāpēc ir izstrādāta virkne mobilo aplikāciju, kas aizraujošā veidā gan lielākiem, gan mazākiem bērniem ļauj iepazīt matemātikas, ķīmijas, bioloģijas, anatomijas un svešvalodu pasauli. Pedagogi uzskata, ka ar šo aplikāciju palīdzību var ne vien veicināt bērnu intelektuālo attīstību, bet arī iemācīt viņus lieto mobilos telefonus gudri.

Pirmsskolas pedagoģe Ilva Ceriņa atzīst, ka šāda veida aplikācijas ir lielisks veids, kā nomainīt video spēles pret izglītojošu un pamācošu saturu. Viņasprāt, tā vietā, lai pilnībā aizliegtu bērniem lietot mobilos telefonus, ir vērts iemācīt to darīt gudrāk.

“Laikā, kad viedtālruņu lietošana ir kļuvuši par ikdienišķu parādību, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, kā un cik bieži tas tiek lietots. Izglītojošas mācību vai radošumu attīstošas aplikācijas ir veids, kādā bērni var izmantot savus tik ļoti iemīļotos rīkus lietderīgi,” norāda pedagoģe.

Ņemot vērā, ka strauji tuvojas jaunais mācību gads, mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti piedāvā apkopojumu ar populārākajām un interesantākajām izglītojošajām mobilajām aplikācijām. Tās palīdzēs skolēniem atsvaidzināt vasaras brīvlaikā piemirstās zināšanās, kā arī lieti noderēs tālākajā mācību procesā.

Matemātiskie vienādojumi viena klikšķa attālumā

Mobilās aplikācijas “Photomath” unikalitāte slēpjas tās vienkāršajā lietojumā. Proti, lai atrisinātu matemātisku vienādojumu, tostarp sarežģītus algoritmus, frakcijas, eksponentu un logaritmiskas funkcijas, atliek to nofotografēt ar telefonu. Telefona ekrānā redzēsi ne tikai vienādojuma atrisinājumu, bet arī varēsi soli pa solim izsekot risinājuma gaitai. Tas palīdzēs saprast, kuras formulas izmantotas un kāpēc. Ne velti šī aplikācija lejupielādēta jau vairāk nekā 50 miljonus reižu.

Starp citu, šī aplikācija var nolasīt un atrisināt ne vien drukātus, bet arī ar roku rakstītus uzdevumus, jo tajā iestrādāta rokraksta atpazīšanas funkcija.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā