"The Sunday Times": Ziemeļkorejas karaspēks Krievijai kļūs par lielu problēmu

© Pixabay.com

Lielākā daļa ziemeļkorejiešu nerunā krieviski, un tieši šis aspekts kļūs par iemeslu pārpratumiem kaujas laukā, raksta “The Sunday Times”.

Krievija savā teritorijā uzņem Ziemeļkorejas kaujas vienības, kurās, domājams, ir no 1500 līdz 12 000 no Korejas Tautas armijas kareivjiem. Šis solis padziļina alianses saistības pret Maskavu, taču tas arī rada nopietnus riskus Krievijai un uzsver izaicinājumus, ar kuriem Maskava saskarsies, piesaistot šo karaspēku.

Neskatoties uz Ziemeļkorejas karavīru disciplīnu un fizisko sagatavotību, viņu faktiskā kaujas pieredze ir ļoti ierobežota, kas padara viņu iespējamo dalību kaujā sarežģītāku. Lai gan tos dažreiz sauc par īpašajiem spēkiem, viņi vienkārši ir "īpašāki" nekā lielākā daļa pārējo 950 000 Korejas Tautas armijas regulāro karavīru un tiek uzskatīti par fiziski izturīgiem, disciplinētiem un labi apmācītiem, un tomēr - viņiem nav īstas kaujas pieredzes.

"Arī viņu izvietošana tieši kaujā būtu problemātiska. Vairums ziemeļkorejiešu nerunā krieviski, nepareizas komunikācijas un nepareizi atklātas uguns risks būtu ievērojams. Vadība ir arī nobažījusies arī par dezertēšanas risku uz Ukrainu. Turklāt kaujinieku skaits - 12 000, ir jāapskata lielākā kontekstā. Krievi zaudē tik daudz cilvēku desmit kaujas dienās. Tas nemainīs konflikta pamataritmētiku. Pašu rezervēm sarūkot, Krievija jau ilgu laiku sadarbojas ar Ziemeļkoreju, lai piegādātu munīciju un militāros speciālistus, taču liela daļa šo ieroču un ekipējuma tiek kritizēta par slikto kvalitāti. Jau zināms, ka Ukrainas apšaudē Doņeckā šomēnes gāja bojā seši Ziemeļkorejas tehniķi, turklāt Krievija par šīm piegādēm maksā ar pārtiku, izejvielām un, kas vēl svarīgāk, ar savām militārajām tehnoloģijām,” raksta “The Sunday Times”.