Putins Ukrainai un Rietumiem noteicis jaunu "sarkano līniju" un draud ar atbildi, ja tā tiks pārkāpta

© Pixabay.com

Krievijas Aizsardzības ministrija gatavo rīcības stratēģiju gadījumam, ja Ukraina saņems atļauju Krievijas teritorijā izmantot Rietumu tālas darbības ieročus, raksta “Politico”.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kurš jau vairākkārt ir noteicis tā sauktās "sarkanās līnijas" Kijivai un Rietumiem karā pret Ukrainu, tagad draud ar atriebību, ja rietumvalstis ļaus Ukrainai izmantot piegādātos tālas darbības rādiusa ieročus, lai dotu triecienus mērķiem dziļi Krievijas teritorijā.

Pēc viņa teiktā, Krievijas Aizsardzības ministrija šobrīd izstrādā stratēģiju, kā reaģēt uz iespējamiem Rietumu tālas darbības rādiusa raķešu uzbrukumiem Ukrainai pret Krievijas Federāciju. Putins neprecizēja, kādi konkrēti atbildes varianti tiek izskatīti, taču sacīja, ka "tiks piedāvātas vairākas atbildes".

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka Ukrainas armija "nevar izmantot šos ieročus viena pati". Pēc viņa teiktā, raķetes palaišanas procesā ir nepieciešama NATO dalībvalstu speciālistu līdzdalība, "jo nepieciešama kosmosa izlūkošana".

Krievijas amatpersonas norāda, ka karš Ukrainā šobrīd ieiet visbīstamākajā fāzē, un pēdējo nedēļu laikā Maskava ir devusi signālu NATO un sabiedrotajiem, ka gadījumā, ja viņi ļaus Ukrainai uzbrukt Krievijas teritorijai ar raķetēm no Rietumiem, Kremlis uzskatīs to par nopietnu eskalāciju.

Svarīgākais