Sacelšanās Krievijas armijā apspiesta - komandieris nošauj visu vienību

© Pixabay.com

Apstiprināta informācija, ka Krievijas armijas kareivjus, kuri atteicās doties uzbrukumā, komandieris nošāva tieši frontē, ziņo “dialog.ua”.

Krievijas militārais žurnālists Maksims Kalašņikovs ziņo, ka Krievijas militārpersonas, kas iesniedza sūdzību pret savu pavēlniecību un apgalvoja, ka viņus, iespējams, vēlas "anulēt", galu galā nošāva viņu pašu komandieris.

Kalašņikovs publicēja ziņojumu, kurā viņš raksta par to, ka 21.oktobrī parādījās informācija, ka Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība ķērusies pie perimetra aizsardzības un ierakstījusi videoziņu, kurā apsūdzējusi savu komandu nodomā likvidēt visu kaujas grupu. Pēc viņu domām, nāvessodu izpildes prakse Krievijas armijā ir kļuvusi plaši izplatīta - šādi viņi rīkojas ar tiem, kuri atsakās doties uz tā sauktajiem "gaļas uzbrukumiem".

Galu galā tieši tā arī notika - izdzīvoja tikai viens karavīrs, kurš par sodu tika iemests bedrē. "Tikai viens no visiem video redzamajiem izdzīvoja, pēc 67. divīzijas 25A komandiera pavēles visi tika nošauti!” raksta Kalašņikovs.