“The Sun”: Putinu no troņa gāzīs viņa draugi - oligarhi

© Pixabay.com

Oligarhi no Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka varētu vērsties pret viņu un atņemt viņam varu, ja viņš atteiksies izbeigt karu Ukrainā, laikrakstam “The Sun” stāstīja bijušais ASV armijas komandieris ģenerālleitnants Bens Hodžess.

“Kad Krievijas oligarhiem beigsies nauda, ​​beigsies arī viņu lojalitāte pret Putinu,” teica Hodžs.

Sākoties Krievijas iebrukumam Ukrainā, Rietumi ieviesa bargas sankcijas pret daudziem Krievijas oligarhiem - viņiem tika aizliegts ceļot uz ārzemēm, viņu līdzekļi tika iesaldēti, izjaucot daudzus starptautiskos darījumus. Hodžess uzskata, ka šīs sankcijas, kas ir spēkā vēl šodien, varētu būt izšķirošaiš faktors Putina krišanā, jo tieši oligarhi ir ārkārtīgi neapmierināti ar šiem ierobežojumiem.

"Kādā brīdī oligarhiem, viņu iekšējam lokam, ir jānogurst no visiem uzliktajiem ierobežojumiem, tajā skaitā tiem, kas skar viņu bagātību, un kādā brīdī viņi teiks - es nevaru doties uz savu īpašumu pie Adrijas jūras, es vairs nevaru sūtīt savus bērnus uz skolu Londonā vai Stenfordā. Un tad, manuprāt, potenciāli kaut kas notiks," viņš ir pārliecināts.

Hodžess uzskata, ka ir jāturpina izdarīt spiedienu uz Krieviju un tās oligarhiem.

"Mums Krievija ir diplomātiski, ekonomiski, politiski un militāri jāizolē no pārējās pasaules. Krievijas sakāvei ir jābūt mūsu stratēģiskajam mērķim, un tas nozīmē, ka mēs darīsim visu nepieciešamo, lai to sasniegtu," raksta “The Sun”.

Vēl viens veids, kā gāzt Putinu, pēc Hodžesa domām, ir vērst pret viņu Krievijas pilsoņus. Martā Putins prezidenta vēlēšanās ieguva 87 procentus balsu, bet, ja uzticība ilggadējam vadītājam sāk mazināties, pārmaiņas var notikt ļoti ātri.

"Krievu tautai pašiem ir jāizlemj, kad beidzot pietiek. Krievijā jūs neredzēsiet tādus protestus ielās kā Minskā vai pat Irānas galvaspilsētā Teherānā. Un es domāju, ka kādā brīdī tas mainīsies. Es nezinu, kad, bet tas kaut kad beidzot salūzīs,” viņš atzīmēja.

Svarīgākais