No kā baidās Putins? Komentē politologs Andis Kudors

© Depositphotos

Par to, no kā baidās fašistiskās Krievijas vadonis Vladimirs Putins savu viedokli sarunā ar "Neatkarīgo' izsaka politologs Andis Kudors.

"Putins baidās no apvērsumiem. Ja kāds pie varas nācis ar operatīvo kombināciju, tas baidīsies arī no operatīvajām kombinācijām, kas tiktu vērstas pret viņu, lai gāztu no varas krēsla.

Putins, nākdams pie varas, vēroja, kā ar viņu komunicē Krievijas sabiedrība, un noskaņojās uz vēl lielāku autoritārismu, nekā sākumā pats bija iedomājies. Pugačovs [bijušais Putina līdzgaitnieks viņa pirmajā un otrajā prezidentūras termiņā] stāstīja kādu gadījumu. Braukuši kopā ar Putinu bruņu limuzīnā, un Putins izkāpis ārā, lai piedalītos pareizticīgo pasākumā. Kāda sena sieviņa nobučojusi Putinam roku. Pēc tam Putins, iekāpis auto, pateica Pugačovam: "Viņiem taču caru vajag.""

Viņš turpina: "Krievija nav prognozējama. Daudzi eksperti runā par to, ka apvērsumi Krievijā notiek tad, kad šķeļas elite. Krievu leģions, kas karo Ukrainā pret Krievijas spēkiem, aicina stāties viņu rindās, viņu komandieris ar segvārdu Cēzars personiski aicina. Tāpēc iespējams, ka arvien vairāk būs tādu, kuri cīnīsies pret Krieviju ar ieročiem rokās."

Pilnu interviju lasiet šeit.

Svarīgākais