Krievu kareivis uzspridzina nometni ar gulošiem virsniekiem un pāriet Ukrainas pusē

© Pixabay.com

Krievu karavīrs iemeta granātu nometnā, kurā gulēja Krievijas vrisnieki no “Storm Z” vienības, un pārgāja Ukrainas pusē, ziņo unian.net.

Par to sociālajā tīklā ziņo Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas direkcija “Projekta “Es gribu dzīvot” un leģiona “Krievijas brīvība” ar nosaukumu “Kamysh” veiksmīgas darbības rezultātā Krievijas armijas karavīrs uzspridzināja bataljona “Storm Z” virsnieku nometni un pārgāja Ukrainas pusē," teikts ziņojumā.

Pēc izlūkošanas sniegtajiem datiem, šā gada ziemā Krievijas pilots ar izsaukuma signālu “Sudrabs” sazinājās ar Krievijas Brīvības leģionu un izteica vēlmi sadarboties ar Ukrainu. Viņš paskaidroja, ka uz to viņu pamudināja sistemātiskie militārie un citi viņa pavēlniecības noziegumi, tostarp ārpustiesas nāvessoda izpilde, piekaušana un izspiešana.

Sadarbojoties ar Krievijas militārpersonām, Ukraina varēja iegūt vērtīgus izlūkošanas datus par ienaidnieka atrašanās vietu un nodomiem noteiktā frontes virzienā.

Kā atzīmē Ukrainas izlūkošanas dienests, izdevīgā brīdī “Sudrabs” iemeta granātu “Storm Z” okupācijas vienības nometnes pagrabā, kur gulēja viņa bataljona komandieris un citi krievu virsnieki.

“Pagrabā bija apmēram 15 cilvēki. Tas izgāja uz ielas, un mēs nolēmām iemest granātu,” teica "Sudrabs".

Pēc operācijas izpildes “Sudrabs” aizbēga pa iepriekš sagatavotu maršrutu un šķērsoja Ukrainas kontrolēto teritoriju.

Ukrainas izlūkdienests uzsver, ka Krievijas brīvprātīgais tagad ir kļuvis par Krievijas Brīvības leģiona savervēto, lai cīnītos pret Putina režīmu.