Pāri Alpiem uz jūru - Briseli un Venēciju savienos jauns tiešais nakts vilciens

© Pixabay.com

Privātais dzelzceļa pārvadātājs “European Sleeper” drīzumā atvērs jaunu tiešo nakts vilcienu, kas savienos vairākus populārus tūrisma galamērķus piecās Eiropas valstīs - no Briseles Beļģijā līdz Venēcijai Itālijā, ziņo unian.net.

Kā teikts uzņēmuma preses dienesta paziņojumā, pirmais reiss no Beļģijas galvaspilsētas izbrauks 2025. gada 5. februārī, bet pēc tam februārī un martā vilcieni kursēs aptuveni divas reizes nedēļā.

Jāpiebilst, ka šajā grafikā ir ņemtas vērā skolēnu brīvdienas un ziemas sporta sezonas maksimums, kā arī ir ērta iespēja doties uz slaveno Venēcijas karnevālu.

Pagaidām maršruts plānots kā sezonas maršruts. Izbraucot no Briseles Beļģijā, tas apstāsies Nīderlandē (Antverpenē, Roterdamā, Utrehtā), Vācijā (Ķelnē, Minhenē), Austrijā (Insbrukā) un Itālijā (Veronā, Venēcijā), šķērsos Bavārijas un Austrijas Alpus un sasniegs Adrijas jūras krastus.

Šobrīd uzņēmums ir parādījis provizorisko grafiku vilcienam, kurš aties no Briseles pulksten 17:00 un ieradīsies Venēcijā nākamajā dienā pulksten 14:00, bet precīzs laiks tiks paziņots vēlāk pēc visu detaļu precizēšanas ar vietējām transporta iestādēm katrā valstī.

Jaunā ziemas maršruta biļešu cenas tiks paziņotas drīzumā, un rezervācijas oficiāli tiks atvērtas 2024. gada 1. septembrī.

Pasaulē

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) īpašo uzdevumu vienība, veicot operāciju Melnās jūras akvatorijā, ar pārnēsājamo zenītraķešu iekārtu notriekusi krievu iznīcinātāju "Su-30SM", trešdien pavēstījis GUR preses dienests.