Putins pirmo reizi publiski atzīst krīzi karā "Ukrainas virzienā"

© Pixabay.com

Tajā pašā laikā Putina padomnieks Ušakovs komentārā Krievijas medijiem norādīja, ka Ukrainas bruņoto spēku īpašā militārā operācija Kurskas apgabalā padara miera sarunas par “nepiemērotām” Krievijas Federācijai, raksta dialog.ua.

Pēc Ukrainas armijas iebrukuma Kurskas apgabala teritorijā Krievijas varas iestādes un Putins personīgi pārtrauca izteikt paziņojumus, ka karš turpinās saskaņā ar Krievijas plānu. Turklāt Kremļa vadītājs pirmo reizi publiski atzina, ka Krievijai draud krīze karā ar Ukrainu - tā viņš norādīja vizītes laikā Azerbaidžānā, kur tikās ar valsts prezidentu.

Krievijā Putina rīcība pēc Ukrainas bruņoto spēku virzības Kurskas apgabalā un liela skaita iesaucamo sagūstīšanas izraisīja kritiku - tā vietā, lai dotos uz Kursku, Kremļa vadītājs nolēma doties uz Azerbaidžānu.

"Ikvienam ir skaidrs un labi zināms, ka Krievija saskaras ar krīzēm, tostarp un pirmkārt, protams, Ukrainas virzienā," vizītes laikā atzina Putins.

Tajā pašā laikā Putina padomnieks ārpolitikas jautājumos Jurijs Ušakovs komentāros Krievijas medijiem norādīja, ka Ukrainas bruņoto spēku īpašā militārā operācija Kurskas apgabala teritorijā padara miera sarunas Krievijas pusei “nepiemērotas”, bet prezidenta Putina “miera priekšlikumi” paliek spēkā un netiek “atcelti”. Putina padomnieks Ukrainas armijas ienākšanu Kurskas apgabala teritorijā nosauca par “avantūru”.

Svarīgākais