Lukašenko sāk runāt par iespējamo Putina nāvi

© Pixabay.com

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sacījis, ka viņa kolēģis Vladimirs Putins “mirs, bet izspiedīs Ukrainas armiju no Kurskas apgabala” - ar šādu neviennozīmīgu paziņojumu viņš nācis klajā, sniedzot interviju Kremļa propagandistes Olgas Skabejevas vīram Jevgeņijam Popovam, raksta Dialog.UA.

Lukašenko esot pārliecināts, ka Krievija par katru cenu apturēs Ukrainas ofensīvu Kurskas apgabalā. "Krievijas bruņotie spēki un Putins paši ir gatavi mirt, bet viņi aizvedīs no turienes Ukrainas militārpersonas," sacīja Baltkrievijas prezidents.

Viņš precizēja, ka Ukraina ir izveidojusi ļoti spēcīgu un pieredzējušu grupu ofensīvai Krievijas Kurskas apgabalā. “Tur pārsvarā bija cilvēki, kas jau ir izgājuši cauri karam. Tika izveidoti ļoti spēcīgi spēki, un Krievijas karaspēks nevarēja tādus noturēt,” sacīja Lukašenko.

Viņš arī sāka draudēt Ukrainai, apgalvojot, ka eskalācijas rezultātā valsts varētu tikt iznīcināta. Viņš nosauca Krieviju par “impēriju” un bija pārliecināts, ka pat NATO nevar to sakaut.

Tajā pašā laikā “Telegram” kanālā Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrejs Kovaļenko raksta, ka Lukašenko izteikumi skaidri parāda naratīvu, ka Krievija it kā jau ir sasniegusi savu "mērķi", tāpēc karš var tikt izbeigts.

"Ja visu Lukašenko teikto pārtulko cilvēku valodā, tas ir signāls, ka Putins jau pieprasa sarunas," rakstīja Kovaļenko.

Lukašenko sacīja, ka “Speciālās militārās operācijas” mērķis jau ir sasniegts, un, pēc viņa teiktā, Ukrainā šobrīd nav “nacistu”.

Baltkrievijas prezidents arī sacīja, ka Kurskas operācija esot Kijivas mēģinājums piespiest Krieviju izmantot ieročus, tostarp kodolieročus, turklāt viņš uzsvēra, ka Baltkrievijas un Ukrainas robeža ir "mīnēta kā nekad agrāk", tāpēc Ukrainas bruņotie spēki to varēs šķērsot tikai ar "milzīgiem zaudējumiem". Lukašenko piebilda, ka Baltkrievija un Krievijas Federācija redz, kur var īstenot agresiju pret "Savienības valsti" no rietumvalstīm.

Svarīgākais