"Diktators ir zaudējis kontroli," Bundestāgs prognozē Putina gāšanu

© Pixabay.com

Ukrainas bruņoto spēku ofensīva Kurskas apgabalā ir labs pamats Putina gāšanai un nogādāšanai Hāgā - Ukrainas spēku veiksmīgā virzība cauri Kurskas apgabalam demonstrē Krievijas iedzīvotājiem, ka Kremļa diktators Vladimirs Putins ir zaudējis kontroli pār situāciju un Krievijas armijas vadība ir apspiesta, un tas rada labu pamatu Putina gāšanai un nodošanai tiesā Hāgā - šādu viedokli savā lapā sociālajā tīklā “X” pauda Bundestāga Aizsardzības komitejas vadītājs Markuss Fabers.

"Labs pamats miera sarunām ar Putina pēcteci un sarunām ar Putinu Starptautiskajā krimināltiesā," rakstīja parlamentārietis.

Arī Kurskas apgabalā gūstā padevušos krievu karavīru skaits ir iespaidīgs - tas ir tieši saistīts ar to, ka šiem karavīriem nav motivācijas cīnīties, savā “Telegram” kanālā raksta Izraēlas Aizsardzības spēku virsnieks un militārais novērotājs Jigals Levins.

“Kurskas apgabalā uz robežas sēdēja cilvēki, kuri vienkārši gribēja “atsēdēt” savu dienēšanas laiku un, galvenais, kuriem nebija ne apmācības, ne motivācijas. Turklāt vairāk nekā divus gadus viņiem tika iestāstīts, ka viņiem nav jācīnās, jo tam ir īpaši cilvēki.

Esmu pārliecināts, ka NATO, kā arī Ķīna un dažas citas valstis cieši uzrauga šo Ukrainas izrāvienu un izdara attiecīgus secinājumus. Krievija var cīnīties tikai ar stingri lokalizētu vergu karavīru kontingentu ar uzpurni; īstā patriotiskā karā par savu valsti viņi ne tikai nevar cīnīties, viņi vienkārši baidās, un pat ne no ukraiņiem, bet no savējiem. Ne velti Putins pasludināja, ka notiek pretterorisma operācija, nevis iebrukums, lai viss paliktu FSB rokās un nenonāktu armijas rokās.

Pieļauju, ka stratēģiskā līmenī tas ir viens no šīs Ukrainas uzbrukuma operācijas mērķiem - vēl vairāk graut Krieviju no iekšpuses. Ja tā, tad tas ir ļoti skaists un spēcīgs gājiens,” raksta Levins.

Svarīgākais