112 gadus veca sieviete atklāj negaidītu ilgmūžības noslēpumu

© Pixabay.com

Vecākā Ņujorkas iedzīvotāja Luīze Žana Sinjore, kurai tikko apritēja 112 gadi, dalījās savas ilgmūžības noslēpumā, kas izrādījās ļoti negaidīts, intervijā laikrakstam “New York Post”.

Intervijā Luīze stāstīja, ka nodzīvojusi ilgu un laimīgu dzīvi, jo nesmēķē, nedzer un viņai nav ne dzīvesbiedra, ne bērnu.

"Tāpēc es esmu dzīva. Tāpēc man viss ir kārtībā, jo es neapprecējos. Man nav vīra, nav bērnu. Es izvēlējos būt viena," viņa sacīja, norādot, ka,”ja esi precējusies, tev ir daudz problēmu".

Sinjore, kura dzimusi 1912. gadā itāļu imigrantu ģimenē, bija vecākā no pieciem bērniem, taču pārdzīvoja visus savus brāļus un māsas.

Pēc sievietes teiktā, viņa daudzus gadus vadīja aktīvu dzīvesveidu, stingri ievēroja ikdienas rutīnu un klausījās savā ķermenī - tas viss kļuva par viņas ilgmūžības atslēgu.

"Ziniet, es esmu sistemātiska. Es daru vienu un to pašu katru dienu vienā un tajā pašā laikā. Ja man pulksten 8 ir jānosnaužas, es neko nemainu, es eju nosnausties," viņa teica.

Luīze arī sacīja, ka viņa ēd veselīgi, lietojot veselīgu uzturu, kurā ir daudz itāļu ēdienu, un parasti ēd vieglas brokastis.

"Olas, maize ar ievārījumu un tēja - tas arī viss. Kafiju es nedzeru," viņa teica.

Iepriekš kāds ilgmūžības eksperts teica, ka cilvēkiem, kuri nodzīvo līdz 110 vai vairāk gadiem, ir vairākas kopīgas iezīmes - tās ietver izturību, garīgumu, veselīga svara saglabāšanu un spēcīgus sociālos sakarus.