Propagandas karā Austrumāzijā cietusi Dienvidkorejas prezidenta rezidence

© unsplash.com

Turpinoties propagandas kara eskalācijai, no Ziemeļkorejas palaistie gaisa baloni ar atkritumiem trešdien nonākuši Dienvidkorejas prezidenta rezidences kompleksa teritorijā, aģentūrai AFP pavēstījušas drošības dienestu amatpersonas.

Šī ir pirmā reize, kad tieši cietusi Seulas centrā esošā stingri apsargātā Dienvidkorejas prezidenta rezidence, ap kuru noteikta lidojumu aizlieguma zona.

Ziemeļkoreja kopš maija regulāri palaiž Dienvidkorejas virzienā tūkstošiem balonu ar atkritumiem.

Balonus, kas nokrituši prezidenta rezidences teritorijā savākuši ķīmiskās, bioloģiskās un radioloģiskās aizsardzības dienesta darbinieki, kas konstatējuši, ka atkritumi nerada vides piesārņošanas draudus.

Iepriekš Dienvidkorejas apvienotā štābu priekšnieku komiteja apliecināja, ka Ziemeļkoreja kārtējo reizi palaidusi balonus ar atkritumiem un brīdinājusi pilsoņus nepieskarties nokritušajiem baloniem, bet par tiem ziņot armijai vai policijai.

Šī šogad ir jau desmitā reize, kad Phenjana nosūtījusi balonus ar atkritumiem pāri robežai, tādējādi reaģējot uz dienvidkorejiešu aktīvistu palaistajiem baloniem ar skrejlapām, kas vērstas pret Ziemeļkorejas komunistisko režīmu.