Zelenskis atklāj, ko patiesībā vēlas Putins

© Pixabay.com

Krievijas Federācijas prezidents Putins nav spējīgs uz sarunām, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Zelenskis, raksta dialog.ua.

Pat ja Ukraina piekāpsies teritoriāli, tas nenovedīs pie kara beigām - Putins negrasās apstāties, Zelenskis teica intervijā “BBC”.

Zelenskis atgādināja, ka Ukraina jau kopš 2014. gada cenšas panākt miera sarunas ar Krieviju, un šo centienu rezultātā 2024. gadā notika vēl lielāka asinsizliešana un nav pamata uzskatīt, ka Kremlis īstenos vēl vienu miera līgumu.

"Mums zaudēt nozīmē zaudēt savu valsti... Daudzi jautā - kas jums ir svarīgāks: teritorija vai cilvēki?" Zelenskis teica. Viņš ir pārliecināts, ka Putina vienīgais mērķis ir atjaunot PSRS un pārvaldīt to līdz savu dienu beigām - miers ar Ukrainu šajos plānos neiekļaujas.

"Tā ir visa šī cilvēka būtība, ja viņš ir upurējis 500 tūkstošus savu pilsoņu, kāpēc lai viņš nevēlētos nogalināt vēl vienu miljonu. Kā jūs varat uzticēties šim cilvēkam?" inrervijā sacīja Ukrainas līderis, norādot, ka Putinam nevar uzticēties.

Svarīgākais