Kāds mēģinājis noindēt tos, kuri palīdz sabombardētās bērnu slimnīcas glābšanas darbos

© Scanpix

Nezināmi noziedznieki saindējuši vairākus brīvprātīgos, kuri strādā pie Kijivas bērnu slimnīcas glābšanas darbiem, vēsta dialog.ua.

Ukrainas galvenajā bērnu slimnīcā "Ohmatdet" tika atrastas plastmasas pudeles ar indīgu šķidrumu, kas bija maskētas kā parasts dzeramais ūdens no slavenā franču zīmola "Auchan". Nezināmi uzbrucēji uz medicīnas iestādi atnesuši saindētu ūdeni tiem, kas palīdzējuši cietušajiem, raksta brīvprātīgā Jekaterina Terekhova. Ir zināms, ka visi cilvēki, kas lietoja šo ūdeni, saindējās.

Portāls NRA jau rakstīja par asiņaino pirmdienu Kijivā, kad Krievija raidījusi 38 spārnotās un ballistiskās raķetes, no kurām ukraiņu zenītartilēristiem 30 izdevās notriekt.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet".

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais