FOTO. VIDEO. "Nomirt Putinam mokošā nāvē vairākas reizes..."; pasaule trako par kārtējo Krievijas nežēlību

© Scanpix

Pirmdien visu pasauli pāršalkušas ziņas par Krievijas kārtējo pastrādāto noziegumu Ukrainā - vienā no Kijivas rajoniem trāpīts bērnu slimnīcai, kā rezultātā sagrauts slimnīcas divstāvu korpuss.

""Ohmatdet" bērnu slimnīca Kijivā. Viena no nozīmīgākajām slimnīcām ne tikai Ukrainā, bet arī Eiropā. "Ohmatdet" ir izglābusi un atgriezusi veselību tūkstošiem bērnu. Tagad slimnīca ir cietusi Krievijas trieciena rezultātā, zem gruvešiem atrodas cilvēki, precīzs ievainoto un bojāgājušo skaits joprojām nav zināms. Tagad gruvešu novākšanā palīdz visi: ārsti, vienkāršie cilvēki," sociālajos tīklos raksta Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidents uzsvēra, ka "Krievija nevar nezināt, kur lido tās raķetes, un tai ir pilnībā jāatbild par visiem saviem noziegumiem: pret cilvēkiem, pret bērniem, pret cilvēci kopumā. Ir ļoti svarīgi, lai pasaule tagad par to neklusētu un lai visi redzētu, kas ir Krievija, ko tā dara".

Kijivas apkaimē reģistrētas "Kalibr" un "Kinžal" tipa ienaidnieka raķetes.

Politiķe Ieva Brante: "Nestāstiet, ka Kremlis nezina, kur lido viņu raķetes. Kijivas bērnu slimnīca. Šodien. Nav tāda tiesiskā mehānisma, sankciju un likumu, kas mazinātu šo bērnu un vecāku ciešanas, mokas un sāpes. Nomirt Putinam mokošā nāvē vairākas reizes - arī tas būs par maz.."

Politiķe Ināra Mūrniece: "Krievijas noziedznieku masīvās apsaudes Kijivā, bērnu slimnīcas bombardēšana - ciniski "sveicieni" NATO samitam... Gaidām adekvātus NATO lēmumus Krievijas kara noziedznieku virzienā, Krievijas iegrožošanai un sakāvei. Pretgaisa aizsardzības sūtīšana Ukrainai nepiedodami kavēta."

Guna: Saņemot kārtējās ziņas par krievu briesmu darbiem Ukrainā, saproti, ka izteiciens "zemāk nav kur krist" uz viņiem neattiecas. Viņi atrod, kā krist vēl zemāk, pat ja mums šķiet, ka tas vairs nav iespējams.

"Nolādētie krievu fašisti šorīt apšaudījuši lielāko bērnu slimnīcu Kijivā. Tie nav cilvēki. Kopumā šorīt testēta tieši Kijivas gaisa aizsardzība. Tikmēr sabiedrotie aizliedz bombardēt krievu militāros lidlaukus," vietnē "X" raksta Krists.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais