Putins nācis klajā ar absurdu skaidrojumu, kāpēc Ukraina atsakās kapitulēt

© Scanpix

Ukraina atsakās kapitulēt un nodot savas teritorijas Krievijai tikai tāpēc, ka tad būtu jāatceļ karastāvoklis un tiktu rīkotas vēlēšanas. Ar šādu paziņojumu brīfingā pēc tikšanās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu nācis klajā Krievijas diktators Vladimirs Putins, raksta UNIAN.

Tādējādi Putins atkārtoja savu iepriekš izskanējušo prasību atdot Krievijai Zaporižjas, Hersonas, Luhanskas un Doneckas apgabalus, kurus Krievijas karaspēks nav spējis sagrābt jau vairāk nekā divus gadus.

"Mūsu miera iniciatīva iezīmējās pavisam nesen (..) Mēs runājam par visa Ukrainas karaspēka pilnīgu izvešanu no Doneckas un Luhanskas tautas republikām, no Zaporižjas un Hersonas apgabaliem. Ir arī citi nosacījumi. Bet tas ir priekšmets diezgan detalizētai izskatīšanai iespējamā kopīgā darba laikā,” teica Putins.

To, ka Ukraina atsakās izpildīt Krievijas ultimātu, Krievijas diktators skaidroja nevis ar izvirzīto nosacījumu mežonību, bet gan ar ļoti savdabīgiem iemesliem.

“Manuprāt, Kijevas režīms nepieļauj ideju par karadarbības pārtraukšanu arī tāpēc, ka šajā gadījumā zūd iegansts pagarināt karastāvokli, un, ja karastāvoklis ir jāatceļ, tas nozīmē, ka būs jārīko vēlēšanas, kas nekad nenotiek kara laikā," sacīja Putins.