Kas bija pirmais cilvēks, kam princis Harijs piezvanīja pēc saķeršanās ar Viljamu? Un tā nebija Megana

© Scanpix

Savos memuāros “Spare” jeb “Liekais” princis Harijs deva pasaulei nepieredzētu piekļuvi savai dzīvei, un tiek uzskatīts, ka tas ir bijis galvenais katalizators nesaskaņām starp viņu un pārējo karalisko ģimeni. Ar stāstu dalās “Mirror”.

Princis Harijs ir atklājis pirmo personu, kurai viņš piezvanīja pēc strīda ar savu brāli Viljamu, un tā nebija viņa sieva.

Prinča pretrunīgi vērtētajā memuāru grāmatā “Spare” aprakstīts, ka viņš jutās kā "rezerves" variants prinča Viljama "mantinieka" statusam. Kāds grāmatas fragments runā par fizisku uzbrukumu, kurā Harijs vainoja savu brāli. Pēc cīņas Viljams teica Harijam: "Tev nav par to jāstāsta Meganai.”

Pēc notikušā Harijs piezvanījis savam terapeitam, lai pārvarētu savas emocijas, bet vēlāk Megana pamanīja "skrāpējumus un zilumus" un princis pastāstīja viņai par uzbrukumu, taču viņa "nebija pārsteigta" un "nebija dusmīga". “Viņa bija šausmīgi skumja," raksta Harijs.

Princis apgalvo, ka cīņas laikā viņa vecākais brālis un troņmantnieks satvēris viņu aiz apkakles un nogāzis uz grīdas. Strīds, kas notika viņa Notingemas kotedžā Kensingtonas pils teritorijā, sākās ar to, ka brāļi viens uz otru kliedza, bet Harijs apgalvo, ka viņam tikusi fiziski savainota mugura.

Harijs raksta: “Tas viss notika tik ātri. Tik ļoti ātri. Viņš satvēra mani aiz apkakles un nogāza mani uz grīdas. Es piezemējos uz suņa bļodas, kas ieplaisāja man zem muguras, gabaliem iegriežoties manī. Es kādu brīdi gulēju apreibis, tad piecēlos kājās un teicu, lai viņš nokāpj.”

Pēc tam Harijs apgalvo, ka Viljams licis viņam sist viņam pretī un minēja līdzīgas cīņas, kad viņi bija vēl bērni. Harijs saka, ka atteicās sist, pirms Viljams atgriezās, "izskatīdamies nožēlojams", un atvainojās.

Pasaulē

Rīgā pirmdienas vakarā plkst.19 notiks protesta akcija pie Krievijas vēstniecības, lai nosodītu Krievijas raķešu triecienu bērnu slimnīcai "Ohmatdet" Kijivā, liecina ieraksti mikroblogošanas vietnē "X".