Ziemeļkorejiešu atkritumu baloni paralizē Dienvidkorejas lidostas darbību

© Ekrānuzņēmums / X

Trešdien, aptuveni trīs stundas pirms rītausmas, tika paralizēta Dienvidkorejas Inčonas starptautiskā lidosta, jo Ziemeļkoreja sava dienvidu kaimiņu virzienā kārtējo reizi bija palaidusi ar atkritumiem pildītus balonus, sacīja lidostas pārstāvis.

Viens balons nokrita uz asfalta pie pasažieru 2. termināļa un trīs Inčonas skrejceļi uz laiku tika slēgti, sacīja pārstāvis.

Lidostas robežās un ap tām tika manīti vairāki gaisa baloni, sacīja pārstāvis, piebilstot, ka šī nav pirmā reize, kad lidostā, kas atrodas aptuveni 40 kilometrus no Ziemeļkorejas robežas, parādās gaisa baloni ar atkritumiem.

Lidojumu apjoms šajā diennakts laikā parasti ir mazs. Vietnē „FlightRadar24” tika uzrādīts, ka šajā laikā astoņi ienākošo kravu un pasažieru lidojumi tika novirzīti uz Dienvidkorejas Šengdžou vai Jejas lidostām un viens „China Cargo” kravas kuģis no Šanhajas tika novirzīts uz Jantai lidostu, Ķīnā.

Ziemeļkoreja ir paziņojusi, ka gaisa baloni ir atriebība par propagandas kampaņu, ko veic Ziemeļkorejas pārbēdzēji un aktīvisti Dienvidkorejā, kuri regulāri sūta balonus ar pārtiku, medikamentiem, naudu un skrejlapām, kas kritizē Ziemeļkorejas līderus.

Savukārt ziemeļkorejieši, kā ziņots, savus balonus piepilda ar dažāda veida atkritumiem.